Хаосът в българските затвори поставя под въпрос цивилизованото провеждане на

...
Хаосът в българските затвори поставя под въпрос цивилизованото провеждане на
Коментари Харесай

Задава се грандиозен резил! В затворите цари хаос, надзирателите готвят невиждани протести!

Хаосът в българските затвори слага под въпрос цивилизованото осъществяване на Европейското предстедателство, научи БЛИЦ. Основателно съмнение за това дават подготвяните митинги на надзирателите в пандизите в цялата страна. Професионалният празник на чиновниците на арестите и пандизите у нас ще прерасне на следващия ден в огромен митинг.

Основното им гледище е за 20% нарастване на заплатите.
При предходното си неодобрение те реализираха 5-процентов скок, само че в този момент ще желаят по-сериозни дейности от страна на властта – изключително след 100-те милиона лв., които получиха служителите на реда, с цел да не стачкуват при започване на европредседателството. Разчетите демонстрират, че за надзирателите ще са нужни много по-малко пари.
В момента разликата сред заплатите в двете системи е към 200 лева „ Не могат нашите чиновници да не останат с една мъка в душата и едно възприятие за неправда и недооценяване на техния труд”, признава и зам.-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов.

Надзирателите излизат на нов протестТе упорстват за 20-процентно нарастване на заплатитеСпоред ведомството сега в системата има към 200 свободни места. „ В пандиза в София за 22 индивида конкурс се явяват 28 претенденти... Представете си какви претенденти могат да бъдат набрани. А не можем да не ги вземем тия хора, тъй като би трябвало да затворим пандизите. И това води до репортажи за опиати, телефони и принуждение в пандизите. Да не дава Господ – бягства. В момента пандизите се охраняват на мускули и се обезпечава само охрана”, разяснява Ивайло Григоров от Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

Протестите на следващия ден стартират в 7:30 пред Софийския областен съд и ще обзет цялата страна. В сряда ще има демонстрации пред правосъдните покои по места, а по-късно – прояви на неодобрение при всяка аудиенция на правосъдни министри от Европейски Съюз.Това обаче не е единствената грижа на Министерството на правораздаването сега – довечера стана ясно, че лишени от независимост в Централния софийски затвор са оповестили гладна стачка и желаят среща с министър Цецка Цачева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР