Хаосът на ГКПП Дунав мост при Русе става все по-голям,

...
Хаосът на ГКПП Дунав мост при Русе става все по-голям,
Коментари Харесай

Автомобилните превозвачи: Мерките за трафика на Дунав-мост ще задълбочат проблема

Хаосът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе става все по-голям, а по всичко проличава, че скоро няма да се откри позволение на казуса. За да преминат през пункта на водачите им лишава към 20 ч., а институциите подхващат противоречиви за разрешаване на казуса дейности. Това се споделя в позиция на Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ).

От организацията декларират, че обявеното прекъсване на камионите на териториите на областите Разград, Велико Търново и Стара Загора освен че няма да позволи казуса, а даже ще го задълбочи, тъй като по този метод скупчвания на камиони ще има и в точки в страната.

Според КАПБ по този метод не може да се следи и поредността на прекосяване на тежкотоварните коли през границата, защото те се намират на територията на прилежащи области. От Камарата на автомобилните превозвачи допълват, че това крие от риск от престои на водачи за неопределен срок, а някои от стоките, които те транспортират, са бързоразвалящи се и би трябвало да се транспортират допустимо най-бързо.

" Питаме и как ще се позволи въпросът с тол системата и купените маршрутни карти, които могат да преминат заложения на тях маршрут до 24 ч. след тяхното закупуване и то по маршрута, които е посочен. В случай, че водачът просрочи това време или пък се отбие от маршрута, ще бъдат ли съставяни санкции от Националното тол ръководство ", питат от организацията.

КАПБ приканва институциите да намерят трайно разрешаване на казуса, защото неговото пренебрегването му съгласно тях води до икономически загуби в размер на 200 евро дневно на тежкотоварен автомобил, а съставлява и сериозен риск за сигурността по пътищата.

" Искаме да изразим и своята поддръжка за предлагането на Андрей Новаков за Петиция до Европейския парламент, с искане за въвеждане на стандарти за пограничен надзор сред държави-членки, които да дефинира оптималното време на изчакване и на обработка на един тежкотоварен автомобил. За да се прегледа петицията са нужни 100 000 подписа, които имаме вяра, че ще съберем, като в най-кратки периоди ще разпространим и самата петиция, с цел да имате опция да я подкрепите. Транспортния отрасъл незабавно се нуждае от трайно позволение на въпроса, по тази причина е време да се обърнем към европейските институции ", се споделя още в позицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР