Хаос: Китайските правила COVID предизвикват опасения за безопасността на полетите в чужбина

...
Стриктните китайски правила COVID за полетите по време на пандемията
Коментари Харесай

Стриктните китайски правила COVID за полетите по време на пандемията многократно са били посочвани като риск за безопасността на полетите от чуждестранни служители, като един от дипломатите описва ситуацията като "хаос и дори опасност", става ясно от новопубликувани имейли.

Емейлите, получени от Федералната авиационна администрация на САЩ, показват, че китайската политика на "нулева COVID", включваща строги процедури за карантина и дезинфекция, е била източник на опасения за безопасността на множество държави, включително САЩ, Франция и Нидерландия.

През август 2021 г. френското посолство в Пекин предупреждава Администрацията за гражданска авиация на Китай (CAAC), че новите процедури за "затворен цикъл" и задължителната карантина за наземния персонал пораждат "сериозни опасения за безопасността на полетите", според имейл, разпространен сред американските дипломати.

"Ситуацията става хаотична и дори опасна, тъй като тези нови правила пораждат сериозни опасения за безопасността на полетите", съобщи френското посолство на американските си колеги, според имейл, изпратен от посолството на САЩ в Пекин до служители в Държавния департамент и Министерството на транспорта.

"Над едностранните мерки, предприети от Китай от март 2020 г. насам, като например "прекъсвача на веригата", тези нови мерки могат да доведат до допълнителна отмяна на полети. Това предупреждение е координирано с Нидерландия - надяваме се, че и други държави ще се присъединят към нашите опасения."

Въвеждането от Китай на нови правила за дезинфекция на самолетите предизвика нови опасения сред американските служители през декември, след като полет на Delta Air Lines беше принуден да се върне обратно в Сиатъл, за да избегне нарушаването на ограниченията за безопасност на работното време.

"Поздравяваме Китайската народна република за отличните ви резултати в областта на безопасността на търговската авиация", заяви посолството на САЩ в Пекин в писмо до китайската митническа агенция на 27 декември.

"Политиката обаче има неблагоприятната последица да застраши безопасността и сигурността на търговската авиация, тъй като допълнителното време, необходимо за прилагане на политиката, принуждава екипажите на американските и други международни самолети да надвишават допустимите норми за безопасност за времето на работа."

Източник: aljazeera.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР