ХЪНТСВИЛ, Алабама (AP) — Дана Холадей-Холифийлд е работила като медицинска

...
ХЪНТСВИЛ, Алабама (AP) — Дана Холадей-Холифийлд е работила като медицинска
Коментари Харесай

Национален преглед открива мозайка, „счупени“ системи за разрешаване на спорове за открити записи

ХЪНТСВИЛ, Алабама (AP) — Дана Холадей-Холифийлд е работила като здравна сестра в Алабама от години, само че в никакъв случай не е получавала толкоз ниско възнаграждение, колкото беше в болница Хънтсвил.

Тя се чудеше какво печелят ръководителите на оборудването с нестопанска цел, тъй че подаде искане за обществени архиви, с цел да разбере. Болницата се ръководи от публичен съвет, сподели тя, и затова предстои на щатския закон за отворени регистри.

Много месеци и трудности по-късно Холадей-Холифийлд се сблъска с решение: Заведе скъпоструващ правосъден развой, с цел да получи информацията, или се откажете.

„ Това би трябвало да е леснодостъпно “, сподели тя. „ Имам три деца; Грижа се за свекърва ми и брачна половинка ми. Искам да кажа, че нямам непотребни 10 000 $. “

Затрудненото състояние на Холадей-Холифийлд съставлява това, което специалистите споделят, че е фундаментален срив на американската народна власт: фактът, че в множеството щати най-ефективният – и постоянно единствената опция за жителите да раз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР