ХАНОЙ, Виетнам (AP) — Имотният магнат Труонг Ми Лан беше

...
ХАНОЙ, Виетнам (AP) — Имотният магнат Труонг Ми Лан беше
Коментари Харесай

Виетнам осъди на смърт магната за недвижими имоти Труонг Ми Лан в най-голямото си дело за измама

ХАНОЙ, Виетнам (AP) — Имотният магнат Труонг Ми Лан беше наказан на гибел в четвъртък от съд в град Хо Ши Мин в южната част на страната Виетнам в най-голямото дело за финансова машинация в страната до момента, сподели държавната медия Thanh Nien.

67-годишният ръководител на компанията за недвижими парцели Van Thinh Phat беше упрекнат в машинация на стойност 12,5 милиарда $ - близо 3% от Брутният вътрешен продукт на страната за 2022 година Тя нелегално управлява Saigon Joint Stock Commercial Bank сред 2012 година и 2022 година, с цел да източи тези средства посредством хиляди призрачни компании и посредством заплащане на подкупи на държавни чиновници.

Арестът на Лан през октомври 2022 година беше измежду най-известните в продължаваща акция за битка с корупцията във Виетнам, която се ускори от 2022 година насам. Така наречената акция „ Пламтяща пещ “ засегна най-високите ешелони на виетнамската политика. Бившият президент Во Ван Туонг подаде оставка през март, откакто беше забъркан в акцията.

Но мащабът на процеса против Лан шокир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР