Ханкук ще замени Мишелин като доставчик на гуми във Формула

...
Ханкук ще замени Мишелин като доставчик на гуми във Формула
Коментари Харесай

Формула Е с нов доставчик на гуми и батерии от сезон 2022/2023

Ханкук ще размени Мишелин като снабдител на гуми във Формула Е от началото на сезон 2022/2023, когато ще бъде въведена и третата генерация коли в напълно електрическия шампионат. Специално за потребностите на Формула Е от Ханкук ще разработят гуми, която ще може да се употребява както при сухи, по този начин и при мокри условия. Подобни гуми, които са нетипични за моторните спортове, се употребяват във Формула Е от самото основаване на шампионата през 2014 година.

Към момента, най-високото равнище на моторните спортове, в което Ханкук доставят гуми е Германският шампионат за туристически коли (DTM), където южнокорейската компания е извънреден снабдител от 2011 година насам.

Освен смяната в доставчика на гуми и този на батериите ще бъде изменен. Новите акумулатори ще бъдат създавани от Williams Advanced Engineering (WAE), които доставяха батериите при първата генерация коли. Сегашният снабдител на акумулатори McLaren Applied Technologies (MAT), също взе участие в процеса по избиране на снабдители.

От началото на сезон 2022/2023, който ще е девети в историята на шампионата, оптимално позволената мощ ще бъде увеличена от 250 на 350kW (приблизително 450bhp). Освен увеличението на мощността, новите акумулатори ще би трябвало да имат способността и за бързо зареждане от 30 секунди, което би довело на завръщане на спиранията в бокса по време на конкуренциите. Нещо, което отсъства при настоящия формат на Формула Е.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР