Хандбалната бундеслига за мъже има нов лидер. Тимът на Фленсбург

...
Хандбалната бундеслига за мъже има нов лидер. Тимът на Фленсбург
Коментари Харесай

Провали за шампиона и рекордьора, а Фленсбург стъпи на върха в Бундеслигата

Хандбалната бундеслига за мъже има нов водач. Тимът на Фленсбург се изкачи на върха в класирането, откакто реализира удобна домакинска победа с 29:24 гола над Магдебург в дуел от 14-я кръг на шампионата. Успехът е шести следващ за " синьо-белите " в шампионата и общо осми във всички шампионати. За последно Фленсбург не съумя да завоюва преди повече от месец, губейки с 26:29 дербито с Фюксе (Берлин), който в този момент точно бе свален от първото място.

Изключителен мач за Магдебург изигра Роберт Вебер, който означи цели 12 гола, само че напъните му се оказаха извънредно незадоволителни, с цел да се трансформира срещата в оспорвана. За домакините шест попадения вкара Хенрик Тофт Хансен, а по пет прибавиха Томас Моргенсен и Кентин Мае.

Фленсбург към този момент е с актив от 11 триумфа, 1 проваляне, 2 загуби и 23 точки. Абсолютно същият баланс има и отборът на Фюксе, който обаче е с по-лоша голова разлика, заемайки втората позиция. Хановер се изкачи на трето място с 21 точки след победа с 29:27 при гостуването на Лемго. " Зелените " изместиха първенеца Райн-Некар (Льовен), който се сгромоляса във втори следващ кръг. Носителите на купата от последните два сезона позволиха изненадващо проваляне с 26:28 като посетители на 11-ия в таблицата Гьопинген, единствено седмица откакто паднаха с 26:29 и от Мелсунген.

#SGPower pic.twitter.com/KMFzifi15w
— SG Fle-Ha (@SGFleHa) November 23, 2017 Точно, когато всички мислеха, че рекордьорът по извоювани трофеи на Германия (20) е набрал скорост и скоро ще се върне след водачите, Кил още веднъж разочарова своите почитатели. " Черно-белите " бяха надиграни с 27:31 гола от домакина Гумерсбах. Кил позволи пето проваляне в 14 срещи и с актив от 17 точки заема едвам осмо място.

В неделя Фюксе (Берлин) ще има опция още веднъж да излезе отпред, приемайки десетия в подреждането Вецлар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР