Хан Куан-Сон е един от най-обещаващите млади футболисти в Италия.

...
Хан Куан-Сон е един от най-обещаващите млади футболисти в Италия.
Коментари Харесай

Гняв срещу „Юве“ заради играч от КНДР

Хан Куан-Сон е един от най-обещаващите млади футболисти в Италия. Той е 19-годишен и играе като нападател за „ Перуджа “ в Серия „ Б “. Силните му изяви привлякоха интереса на „ Ювентус “. Шампионът на Италия ще се опита да го притегли през лятото.

Куан-Сон е едвам на 19-години, само че към този момент има два мача за националния отбор на родината си. Страната, от която е геният, се споделя КНДР.

Лично водачът Ким Чен Ун мечтае страната от Източна Азия да се трансформира в международна футболна мощ. Именно поради това президентът е дал благословията си, с цел да може Куан-Сон да стартира тренировки в влиятелна италианска школа, когато футболистът бе едвам на 13 години. В следствие нападателят хванал окото на „ Каляри “ и отборът го притегли. Още във втория си мач за първия тим, севернокореецът вкара на „ Торино “ в Серия „ А “. Но над изгряващата звезда на младока има политически облак, който заплашва кариерата му.

В края на август предходната година Куан-Сон заби хеттрик за „ Перуджа “, където бе пратен чартърен, с цел да се обиграва. Заради трите попадения бе поканен да гостува в известно спортно предаване на Ботуша. Всички желаеха да видят коя е новата сензация измежду младежите в страната. Часове преди шоуто обаче Куан-Сон получи позвъняване от Пхенян. Забраниха му да дава изявленията и въобще да не помни за всякаква тип медийни изяви. В противоположен случай геният трябвало да бъде качен на самолета и върнат назад в Северна Корея.

Това деяние разбуни духовете в Италия и започнаха апели да бъде спряно изплащането на заплата на футболиста. Причината е, че съгласно законите в Северна Корея всеки, който работи отвън националните граници, би трябвало да дава огромна част от възнаграждението си на държавното управление. Случаят с Куан-Сон не е изключение.

Само преди година Италия стана петата страна, която изгони севернокорейския дипломат поради политиката на родината му и непрекъснатите закани за потребление на нуклеарно оръжие. Именно поради това се възропта против „ Каляри “, чийто благосъстоятелност е играчът. На Апенините са на мнение, че посредством заплатата на футболиста се спонсорира вражеска страна, което е „ позор и срам “.

„ Ювентус “ обаче желае настоятелно младока. В Италия се чудят в каква посока ще ескалира политическото минно поле към играча. Все отново „ Старата госпожа “ ще даде двойна, даже тройно по-голяма заплата на нападателя при трансфер. „ Юве “ има опит с сходни страни, откакто един от синовете на Муамар Кадафи бе акционер в клуба.

А КНДР провокира един от най-унизителните моменти в италианската футболна история, когато изхвърли „ адзурите “ от мондиала през 1966 година – 1:0. Повече от 50 години след оня случай родината на Куан-Сон може да е причина за нови италиански драми.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР