Хамелинският плъхолов и бившата ГДРГермански политици от управляващата коалиция често

...
Хамелинският плъхолов и бившата ГДРГермански политици от управляващата коалиция често
Коментари Харесай

Източна Германия ще умре първа

Хамелинският плъхолов и някогашната Германска демократична република

Германски политици от ръководещата коалиция постоянно посещаваха Източна Германия, т.е. някогашната Германска демократична република. А и самата столица на Германия, Берлин, припомняме, де факто е на територията или най-малко е заобиколена от източногерманските земи.

Канцлерът Шолц и неговите помощници започнаха да посещават близките градове по-често, в сравнение с офисите си в Берлин. Шолц да вземем за пример, гостуваше там два пъти през седмицата. В Нойрупин жителите го посрещнаха с детонация от страсти: „ Речта на немския канцлер Олаф Шолц на събитие в град Нойрупин (федерална провинция Бранденбург) беше съпроводена от мощно освиркване, крясъци и викания. Думите на ръководителя на немското държавно управление при такива условия бяха едвам чути, тъй че той трябваше да употребява високоговорител. Демонстрантите крещяха " национални предатели ", " лъжци " и " разкарайте се ".

В Магдебург имаше по-малко махленски звук. Това разреши на Шолц, както нормално, да упреква Русия за проблемите на германците. И в края на краищата: самият той към този момент попадна чак на 12-то място в листата с желания на немските гласоподаватели.

„ Шолц описа какви оръжия ще бъдат доставени на Украйна, споменавайки, наред с другото, реактивни системи за залпов огън, зенитен оръдиен танк Гепард и радар за следене. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде да се разбере, че няма да доставят оръжия, които могат да бъдат употребявани за пукотевица по съветска територия. „ И това, съгласно мен, е принцип, към който всички останали еднообразно се придържат “, сподели Шолц.

Каза и излъга. Повечето от неговите съграждани просто не знаят, че Германия към този момент доставя на режима в Киев стремително оръжие, способно да стреля по цели в Русия: това са РСЗО MARS с обхват на изстрелване на ракетните снаряди минимум на 70 км и PzH.2000, самоходна гаубица с обхват на управляемия снаряд Vulcano до 70 км.

Посочихме епизода с лъжата на федералния канцлер като илюстрация на степента на правота на останалите изявления на немските водачи. Особено в региона на стопанската система, където обстановката става все по-застрашителна. А премълчаването или замазването на проблемите работи все по-зле. Германската преса насочва към този момент заглавия с въпроси, които към този момент допускат отговора: „ Санкциите против Русия удрят ли по-силно Източна Германия? “ Да точно по този начин е.

„ Федералният министър на стопанската система Хабек получи писмо. Подателите му са представители на икономическата политика от петте източногермански парламентарни групи на ХДС. Началото на посланието е трагично. „ Това, което беше усърдно построено и нормализирано през последните 30 години след рухването на Берлинската стена, към този момент не може да бъде избавено, в случай че федералното държавно управление се придържа към предходната си, идеологически учредена енергийна политика “.

Един от съавторите на писмото е депутатът от ХДС на Тюрингия Мартин Хенкел. Източна Германия е доста по-зависима от съветските енергийни запаси, споделя Хенкел… „ Ние пожелаваме немското държавно управление да лобира пред нашите американски и европейски съдружници, с цел да подсигурява, че ние не би трябвало и не можем да прилагаме ембаргото върху петрола и газа толкоз поредно, колкото го вършат другите страни “, упорства Хенкел.

Подобни настроения са присъщи освен на политиците от ХДС. Споделят ги и представители на търговско-промишлените среди на Източна Германия:

„ Президентът на Търговско-промишлената камара (IHK) на Магдебург Клаус Олбрихт разкритикува глобите против Русия. На фона на войната в Украйна Олбрихт сподели, че тези ограничения не са от огромна изгода. Във всеки случай глобите в никакъв случай не са поставили завършек на война, сподели президентът на IHK. „

Германия живее, като купува първични материали на международния пазар, преработва ги и по-късно ги продава още веднъж. Това нямаше да е допустимо в дълготраен проект без Русия. Междувременно настроението в стопанската система в северната част на Саксония-Анхалт доближи историческо дъно... Всички компании са изложени на риск, опасяват се от бъдещето и никой не знае какво ще се случи по-късно. Причината за това е войната в Украйна и енергийната рецесия.

Олбрихт акцентира, че пакетите за помощ на федералното държавно управление също по този начин би трябвало да облекчат напрежението върху стопанската система, а освен за популацията като цяло. Ако някой желае да остане на международния пазар, би трябвало да се върне към цените на силата, каквито бяха преди рецесията. Много от фирмите другояче биха били на ръба на изгубването, предизвести Олбрихт.

Въпреки това, представителите на партиите, които съставляват съдружното федерално държавно управление, изключително Зелените, са толкоз захласнати от концепцията за зелена сила, че е невероятно да се доближи до тях: Политиците от ХДС желаеха тъкмо това, което би довело Германия до рецесия, счита Вал: „ Това писмо съвсем единствено загатва спомагателни ограничения за поощряване на ограничения за изкопаеми горива, само че даже не загатва разширение на потреблението на слънчева сила. и вятърна сила, както и прехода към климатично неутрална енергийна система. Това е цялостно неразбирателство “. Вместо това би трябвало да се каже повече за това по какъв начин стопанската система може да продължи да пести сила, с цел да понижи потреблението и затова цените... “

И по този начин, програмата, от позиция на Зелените (членове на съдружното федерално правителство), е да ядете по-малко, да се миете и перете по-рядко и да се доставят повече оръжия на Украйна. Е, следването на тази стратегия ще докара германците до мястото, където със своята свирка Хамеленския плъхолов от остарялата немска легенда води децата. В някогашната Германска демократична република един път последваха зова на неговата вълшебна флейта...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР