Хамбургер с порция пържени картофки. Звучи невероятно, но именно това

...
Хамбургер с порция пържени картофки. Звучи невероятно, но именно това
Коментари Харесай

Необичаен музеен експонат в Исландия привлича над 400 000 посетители дневно

Хамбургер с порция пържени картофки. Звучи необикновено, само че точно това е може би най-посещаваният музеен експонат в Исландия.

Десет години откакто и последният ресторант от веригата на ''Макдоналдс'' затваря порти в северната страна поради икономическата рецесия от 2009 година, нейният жител Хьортур Смарасон е един от последните клиенти на известната американска верига, който си закупува хамбургер и порция пържени картофки, само че не с цел да ги изяде, а с цел да ги резервира за поколенията. Така Смарасон се оказва единственият човек в Исландия, който може да се похвали с последната покупка, направена във към този момент несъществуващата верига.

,,Реших да купя последното меню поради историческата му стойност, а и да се уверя дали в действителност хамбургерите им не се разлагат, както настояват от компанията'', споделя Смарасон, представен от Агенция Франс Прес.



Кадър: Youtube

Първоначално той държи ''експоната'' в гаража си, след което го дава на Историческия музей на Исландия, а сега се намира в хотел в столицата Рейкявик, където е подложен във витрина като произведение на изкуството. От администрацията на хотела се похвалиха, че туристи от целия свят идват, единствено с цел да видя въпросния чийзбургер, като по думите им визитите надвишават 400 000 души на ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР