Хамас съобщи за интензивен обстрел около няколко болници в северната

...
Хамас съобщи за интензивен обстрел около няколко болници в северната
Коментари Харесай

Хамас съобщи за обстрел около болници в Ивицата Газа

" Хамас " заяви за " натоварен обстрел " към няколко лечебни заведения в северната част на Ивицата Газа, съобщи " Ройтерс ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 894
В отговор израелският армейски представител Даниел Хагири показа видеоматериали, фотоси и записи, че въоръжени сили са разкрили мрежа от тунели на " Хамас ", командни центрове и ракетни установки под и наоколо до лечебни заведения в Северна Газа. Израелската войска разгласи, че прави " масирани удари " в Ивицата Газа, които " ще продължат през идващите дни " и добави, че е разделила палестинската територия.

Междувременно ливанските управляващи оповестиха, че при израелски удар по автомобил в южната част на Ливан са починали три деца и баба им. Подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула " съобщи, че е употребила ракети " Град " в отговор на израелския обстрел. Израелските военни оповестиха, че техните войски са нанесли удар по автомобил, " разпознат като хипотетичен превоз за терористи " в Ливан и че ревизират информацията, че вътре е имало цивилни.

По-късно " Хамас " още веднъж изстреля ракети по Израел.

Вчера държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън дойде на изненадващо посещаване в Ирак, където разиска с иракския министър-председател Мохамед Шия ас Судани рисковете от удължение на войната сред Израел и " Хамас ".

Визитата стана факт, откакто Блинкън разиска денем с кипърския президент Никос Христодулидис основаването на филантропичен морски кулоар сред Кипър и линията Газа, а по-късно се срещна с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала на Западния бряг на река Йордан.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР