Хамас представи на Израел списък с 13 заложници, които ще

...
Хамас представи на Израел списък с 13 заложници, които ще
Коментари Харесай

Ден 3 от временното примирие: Още 13 заложници ще бъдат освободени от Газа

" Хамас " показа на Израел лист с 13 заложници, които ще бъдат освободени през днешния ден, заяви израелският източник и добави, че в групата има и няколко американски жители.

Снощи на независимост бе пусната втора група заложници, която се състоеше от 17 души, а в подмяна Израел освободи 39 палестински пандизчии. Общо " Хамас " освободи предходните два дни 41 израелски и задгранични заложници, напомня Франс прес. В подмяна Израел освободи 78 палестински пандизчии.

Около 200 от заложниците към момента остават в плен на " Хамас " в Газа, откакто бяха отвлечени по време на нападението на радикалната формация против Израел на 7 октомври. 

Споразумението сред Израел и " Хамас " планува поетапно освобождение на 50 израелски дами и деца, които са отвлечени и арестувани в Газа след терористичното нахлуване на 7 октомври. В подмяна на това би трябвало да бъдат освободени 150 палестински пандизчии.

Канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху сподели рано тази заран, че е получила лист с имената на заложниците, които ще бъдат пуснати на независимост през днешния ден, само че нямаше информация какъв брой е техният брой. " Инет " заяви, че този път заложниците, които са родственици, няма да бъдат разделяни, както бе в тази ситуация на втората група. 

Премиерът на Тайланд Срета Тависин удостовери през днешния ден, че четирима тайландски заложници са освободени от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " , съобщи Ройтерс.

Четирима тайландски жители бяха освободени при стартирането на независимост на втора група заложници в Газа, съобщи министър председателят в обществените мрежи.

Снимка: Българска телеграфна агенция, AP Sakchai Lalit

" Всички те са в положително психическо здраве и са в положение да приказват обикновено ", заяви Срета Тависин в обществената платформа " Екс " (известна в предишното като " Туитър " ).

" Те желаят да си вземат и да се свържат с роднините си ", сподели още тайландският министър председател.

Военното крило на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " съобщи през вчерашния ден вечерта, че е предало 13 израелски заложници и четирима чужденци на Международния комитет на Червения кръст. Съобщено бе, че четиримата чужденци са тайландски жители. " Хамас " съобщи, че тайландските заложници са освободени с посредничеството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Международният комитет на Червения кръст съобщи, че негови представители са закарали освободените заложници от линията Газа до пропускателния пункт " Рафах ", който се намира на границата на палестинския анклав с Египет.

Израелската войска заяви, че освободените от " Хамас " 13 израелски и четирима тайландски заложници към този момент са пристигнали в Израел, съобщи Ройтерс. При невижданата си офанзива против Израел на 7 октомври бойци на " Хамас " избиха стотици хора и взеха десетки заложници, които бяха отведени в линията Газа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР