Хамас освободи двама американски заложници от Газа, потвърдиха палестинската групировка

...
Хамас освободи двама американски заложници от Газа, потвърдиха палестинската групировка
Коментари Харесай

Хамас освободи двама американски заложници от Газа

Хамас освободи двама американски заложници от Газа, потвърдиха палестинската формация и Израел.

Въоръженото крило на Хамас, Бригадите Езедин ал-Касам, освободи майка и щерка й „ по филантропични аргументи “ след напъните на Катар за ходатайство, сподели неговият представител Абу Убайда в петък.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Най-малко 199 души са държани в плен от Хамас, Израел споделя " Няма общо с това ": Тайландски фамилии пледират за освобождението на пленниците от Хамас Семейства на Хамас пленниците се тревожат за околните си, до момента в който Израел удря Газа завършек на списъка

„ В отговор на напъните на Катар бригадите (Ezzedine) al-Qassam освободиха двама американски жители (майка и щерка й) по филантропични аргументи “, се споделя в изказване на Хамас, оповестено в Telegram.

Офисът на израелския министър председател удостовери освобождението на двамата пленници.

Няма неотложен коментар от Съединените щати.

Агенция Ройтерс заяви, че двамата американски заложници са били към Международния комитет на Червения кръст, цитирайки източник, осведомен с въпроса.

Хамас, който взе към 200 пленници като част от огромна офанзива против Южен Израел на 7 октомври, съобщи по-рано денем, че освобождава двамата пленници в отговор на дипломатическите старания на Катар. Израелската войска сподели по-рано в петък, че счита, че по-голямата част от пленниците са към момента живи.

Повече от 1400 души, най-вече цивилни, са били убити при офанзивата на Хамас, съгласно израелски публични лица.

Израел отговори с безмилостна бомбардировка, която умъртви минимум 4137 души в линията Газа, най-вече цивилни, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство.

Израел също сподели, че няма да има завършек на цялостната му обсада на анклава, в случай че израелските заложници не бъдат освободени.

Задържаните включват дами, деца, възрастни хора и хора от други страни, които работят за освобождението им, дружно с някои израелски бойци.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР