Хамас“ е готова да освободи заложници, но при едно условие.

...
Хамас“ е готова да освободи заложници, но при едно условие.
Коментари Харесай

„Хамас“ е готова да освободи заложници, но при едно условие


„ Хамас “ е подготвена да освободи заложници, само че при едно изискване. „ Хамас “ се пробва да открие 8 руско-израелски двойни жители, които са взети за заложници.
Въоръженото крило на „ Хамас “
съобщи, че е готово да освободи заложниците, които отвлече по време на ударната си офанзива на 7 октомври, в случай че Израел освободи всички палестинци, държани в неговите затвори, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Цената, която би трябвало да платим за огромния брой противников заложници в наши ръце, е да изпразним (израелските) затвори от всички палестински пандизчии “, сподели представителят на Бригадите „ Езедин ал Касам “ Абу Обейда в изказване, излъчено от телевизия Ал Акса, ръководената от „ Хамас “.
„ Ако врагът желае да завърши този случай
със арестувани едновременно, ние сме подготвени да го създадем. Ако желае развой малко по малко, подготвени сме и на това “, добави Обейда.

По-рано руските осведомителни организации оповестиха, че „ Хамас “ се пробва да открие 8 руско-израелски двойни жители,
които бяха взети за заложници
по време на нападението на палестинската въоръжена формация против Израел, с цел да ги освободи по искане на Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

Русия поддържа положителни връзки с „ Хамас “, която не счита за терористична група, и стартира дипломатически старания да се опита да освободи заложници, арестувани в Газа.
„ От съветска страна, посредством външното министерство,
получихме лист с жители, които имат двойно поданство “, сподели високопоставеният представител на групировката Муса Абу Марзук, представен от организация РИА Новости.

„ Търсим тези хора… Трудно е, само че търсим. И когато ги намерим, ще ги пуснем. Ние сме доста деликатни
към този лист и ще го обработим
деликатно, тъй като считаме Русия за непосредствен другар. Относно мирните жители, които бяха отведени и които в този момент са в Газа, ние се отнасяме към тях като към посетители “, сподели той.

Израел съобщи, че повече от 200 души са били взети за заложници от „ Хамас “ по време на масираната офанзива против Израел по-рано този месец.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР