Халвинга на Биткойн - ключово събитие, което се случва приблизително

...
Халвинга на Биткойн - ключово събитие, което се случва приблизително
Коментари Харесай

Биткойн халвингът може да е по-рано от очакваното

Халвинга на Биткойн - основно събитие, което се случва почти на всеки четири години - наближава бързо, доста по-рано от в началото предстоящото.

Това събитие, планувано за идващия месец, включва понижаване на половина на възнаграждението за прибавяне на нови блокове с данни в мрежата, както е планувано в кода на блокчейн.

Наблюденията разкриват, че предстоящата дата за халвинга непрекъснато се доближава, като прогнозите сочат, че то ще се случи към 24 април, което е доста отклоняване от предходната прогноза за 28 април. Този непредвиден график отразява моделите, следени при предходни халвинг цикли, което подсказва за повтаряща се наклонност.

Халвинга се смята за значим миг в криптовалутната общественост, като постоянно работи като катализатор на бичи трендове в цената на Биткойн. Тъй като заради халвинга се генерират по-малко нови BTC , в комбиниране с възходящото търсене, съществуващите токени стават по-редки, което евентуално покачва цената им. През април възнаграждението за блок ще намалее от 6.25 BTC на 3.125 BTC, което в допълнение ще затегне динамичността на предлагането.

Едновременно с това връзката сред цената на Биткойн и възнагражденията за рандеман става все по-значима. С повишението на цената на Биткойн добивът става по-доходоносен, което подтиква миньорите да усилват изчислителната си мощ, известна като “хаш рейт ”. Този скок в хаш рейта, подхранван от устрема към по-високи облаги, форсира основаването на нови блокове.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР