Хълцането се причинява от свиване на диафрагмата и бързо затваряне

...
Хълцането се причинява от свиване на диафрагмата и бързо затваряне
Коментари Харесай

Какво да правим, когато бебето хълца

Хълцането се предизвиква от стесняване на диафрагмата и бързо затваряне на гласните струни. Така поражда звукът „ хлъц “.
Много бебета хълцат, когато ядат, преяждат или пък ядат прекомерно бързо. Докато хълцането е досадно за възрастните, децата постоянно го понасят елементарно и даже могат да хълцат в съня си, без да се разсънват. Но в случай че бебто се разстрои и даже се разплаче, може да желаете да го успокоите допустимо най-бързо.
Тези съвети ще ви оказват помощ.

Помогнете му да оригне

Ако бебето стартира да хълца, до момента в който се храни, направете отмора и му помогнете да се оригне. Така то ще изхвърли непотребните газове, които може да провокират хълцане. По-добре е да повърне малко по време хранене, а не по-късно.

Използвайте биберон залъгалка

Хълцането не постоянно стартира по време на хранене. Понякога се появява от единствено себе си. Тогава биберонът може да помогне.
Когато бебето го смуче, диафрагмата се отпуска и хълцането стопира. Но в случай че то не обича биберона, не го насилвайте и изчакайте, до момента в който хълцането непринудено отмине.

Дай му водичка

Ако бебето към този момент е захранено, му дайте водичка. Ако е на кърма или на приспособено мляко, не е нужно да получава в допълнение вода. Напротив, това може да е нездравословно.

Изчакайте хълцането да спре от единствено себе си

Хълцането тормози ли вас и вашето бебе? Ако – не, не би трябвало да вършиме нищо.
Вероятно вие хълцате по-често от бебето си. Освен в случай че хълцането не е породено от здравословни проблеми, то скоро ще премине.
Детето може да наподобява неспокойно, тъй като не схваща какво се случва с него по време на хълцането. Опитайте се да го разсейвате, като говорите, пеете ария, разхождате се или го люлеете в ръцете си.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР