Халил Джубран е ливански поет, писател, философ и художник. Роден

...
Халил Джубран е ливански поет, писател, философ и художник. Роден
Коментари Харесай

Пътешествие из Бейрут: Историята на поета Халил Джубран

Халил Джубран е ливански стихотворец, публицист, мъдрец и художник. Роден е в семейство на християни-маронити, само че самият той е повлиян от Исляма и по-специално от мистичното течение на Суфизма. През 1895 година той емигрира в Бостън, Съединени американски щати, дружно с майка си, сестрите си и природения си брат. Изписването на името му „ Калил “ (Kahlil) вместо „ Халил “ (Khalil) е резултат от неточност при първото му записване в учебно заведение в Съединени американски щати. Учи изкуства в Бостън и френски и арабски език в Ливан. През 1912 година се преселва в Ню Йорк Сити. В творчеството си комбинира детайли на източния и западния мистицизъм и става прочут с афористичните си поетически произведения като „ Пророкът “ (1923) и „ Исус, наследник човешки “ (1928).

Документалният филм „ Счупени криле ”, който можете да гледате в ефира на, съставлява героичен и сантиментален мюзикъл, основан на автобиографичния роман за първата обич на Халил Джубран. Това е вълнуваща музикална акомодация на едноименния шедьовър на паметния стихотворец от 1912 година Този театър е едно незабравимо музикално странствуване из Бейрут при започване на XX век. „ Счупени криле ” ни потапя в магията на епична и сантиментална приказка, която остава за дълго в сърцето и мозъка.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от, е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР