Халфът Патрик Андраде пристигна на “Тича през лятото и записа

...
Халфът Патрик Андраде пристигна на “Тича през лятото и записа
Коментари Харесай

Асът на Черно море Патрик Андраде: Искам да играя футбол на високо ниво

Халфът Патрик Андраде дойде на “Тича ” през лятото и записа четири мача за Черно море през сегашния сезон, в които означи два гола. Футболистът от Кабо Верде дефинира себе си като доста занимателен човек и постоянно в положително въодушевление, който желае да играе футбол на високо равнище в мощен европейски отбор. 25-годишният състезател се надява да направи мощни мачове с “моряците ” и варненският клуб да е като трамплин за бъдещата му кариера като футболист.

Започва да тренира футбол на 7-годишна възраст, като по играта го възпламенява неговият чичо. Първите му стъпки във футбола прави в академия EPIF в Кабо Верде.

- Патрик, по какъв начин се стигна до прекосяването ти в Черно море?
- Мениджърът ми се познава добре с треньора Илиан Илиев. Играли са дружно в Португалия. Бях препоръчан на Черно море, и откакто спортно-техническият щаб на варненци се срещна с качествата ми от видеозаписи на мачове от предходните ми отборi, получих оферта. Радвам се, че съм част от този приказен тим и се надявам да оправдая гласуваното ми доверие.

- Вече повече от два месеца си в Черно море, по какъв начин ти се коства тимът?
- Още с идването ми в тима бях признат доста добре, което ми оказа помощ да се приспособявам бързо към ситуацията. Колективът е на високо равнище. Всички се почитат, няма спорове. Мисля, че сме добър тим и считам, че с време ще ставаме по-силни. Играем с всеки отбор като еднакъв с еднакъв, като в множеството мачове превъзхождахме съперниците си. За треньорите мога да кажа, че с изключение на експерти, са и положителни хора. Това прави подготвителният развой по-лесен.

 - - Записа четири мача от началото на сезона, в които вкара и два красиви гола…
- Всичко става по-лесно, когато и треньорите и футболистите имат вяра в теб. Головете и като цяло играта ми е отборен развой. Без помощта на сътрудниците си не можеш да успееш. Много съм благополучен и въодушевен да продължа работата си. Надявам се да вкарам още голове, с цел да оказа помощ на Черно море да побеждава. Искам да играя футбол на високо равнище и считам, че Черно море може да е трамплин за бъдещата ми кариера. Но първо желая да съм здрав и да съм на терена постоянно. Защо не някой ден да не съм част от огромен европейски тим. Мисля, че това е фантазията на всеки футболист.

- Получи травма в последния мач с Локомотив Пловдив, поради която по всяка възможност ще пропуснеш идващия дуел на Черно море. Какво е положението ти сега?
- Получих удар в коляното, който бе много мъчителен. Заради мощната болежка не можех да си свия крайници. Затова бях изнесен на носилка. Благодаря на лекарския екип и особено на доктор Петров за грижите. Вече се усещам по-добре. Поднових тренировки, само че към момента се сготвям по самостоятелна стратегия. Надявам се бързо да се възстановя, тъй като желая да играя и да оказвам помощ на тима.

- Какво е мнението ти за българския футбол?
- Това, което виждам досега, е че шампионатът е много конкурентен. В тимовете има доста положителни футболисти, които могат да играят на високо равнище. Отборите са доста добре проведени тактически, в атакуващ и предпазен проект. Това ще е плюс за мен и кариерата ми отсега нататък, тъй като считам, че в българското състезание мога да се развия като футболист. Бях гледал мачове на български тимове в квалификациите за Лига Европа. И някои футболисти ми направиха положително усещане. Затова пристигнах в България с настройката, че шампионата е мощен и след това в действителност се оказа по този начин.

- Какво мислиш за Варна и България?
- Варна е хубав град. Животът през лятото е добър поради морето. Все още не знам по какъв начин ще е през зимата, само че скоро ще стане ясно (смее се). Иначе хората са доброжелателни, само че желаят да приказват единствено на български език. За момента не съм доста добър с българския, само че се пробвам да се изучавам. Въпреки, че като виждам какъв брой е комплициран езикът ви… не знам по кое време ще стане това.

- Какви са задачите на тима през този сезон?
- Основната цел е да се класираме в Топ 6. Всички желаеме това и считам, че имаме сили да сме измежду най-хубавите шест отбора. След това ще мислим за повече.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР