Халфът на Реал Мадрид - Тони Кроос взе участие в

...
Халфът на Реал Мадрид - Тони Кроос взе участие в
Коментари Харесай

Тони Кроос говори пред Клоп, Надал, Левандовски и Болт за най-трудното си решение и дали ще играе през 2024-та

Халфът на Реал Мадрид - Тони Кроос взе присъединяване в спецаилно изявление с благотворителни цели, като от всяка закупена численост от него ще постъпват 90 цента за фондацията на футболиста. Въпросите бяха заложени от редица спортни и други звезди като Роберт Левандовски, Юрген Клоп, Юп Хайнкес, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Хорхе Валдано и Юсеин Болт. Предлагаме ви част 1 от тях, а в петък очаквайте част 2.

Въпрос от Юрген Клоп: Какво чувство ти доставят петте извоювани трофея от Шампионска лига?

Много прекрасен въпрос, колкото и елементарен да звучи. Много е мъчно да преценяваш триумфите си, до момента в който към момента си деен футболист. Трябва да се вземат поради много фактори, с цел да успееш да достигнеш край. Много мъчно ми беше да преглътна загубата на Байерн (Мюнхен) от Челси през 2012-а. Да печеля пет пъти Шампионска лига е благословена полуда. И е фантастично да чета по какъв начин съм съумял да го направя.

Въпрос от Роберт Левандовски: Какви мемоари имаш от първото си Ел Класико?

Спечелих с 3:1 и като се има поради, че началото нямаше по какъв начин да бъде по-лошо. У дома, на “Бенабеу ”, Барселона ни поведе след едвам няколко минути с гол на Неймар. Помислих си: “Аха! Ето какво е да играеш в Ел Класико… ” Но в последна сметка направихме поврат. Това беше първият ми огромен ден в Мадрид. В дните преди мача си даваш сметка за значимостта му за клуба и почитателите. Също по този начин в рейса на път за стадиона, както и, несъмнено, в съблекалнята.

Въпрос на Рафаел Надал: Кое е най-трудното решение, което си трябвало да вземеш в твоята кариера?

В спортно отношение, когато е трябвало да променям клуба, постоянно съм имал шанса да разполагал с разнообразни доста положителни варианти, тъй че не ми е било мъчно. Така че най-трудното ми решение има общо с травма. Миналата година имах хронична херния, която много ме тормозеше. Болките ми бяха огромни, само че всяка седмица ги преодолявах, с цел да извършвам огромните си цели: да играя в четвъртфиналите и полуфиналите на Шампионска лига, а по-късно и на Евро 2020. Четири месеца се борех с това и играх, прикривайки го. Беше много тежко, най-много по време на тренировките. Но когато взех решението да продължа напред, знаех, че ме чакат сложни времена.

Въпрос на Йорг Якоб (главен редактор на “Кикер ”): Трябва ли УЕФА да се извини на почитателите за безредиците преди финала на Шампионска лига в Париж?

Не знам дали следствието към този момент е завършило, само че мисля, че е настъпил моментът, в който би трябвало да се извинят. Жена ми два часа стоеше на входа на стадиона с децата ни. Според нея не е имало никаква експанзия от страна на последователите. Нещо повече, те са били доста деликатни, тъй като в тълпата е имало много деца. Малко преди да изляза на терена получих известие по телефона, което ме успокои: всички бяха влезнали на стадиона без неудобства. Този въпрос обаче залужава само позитивен отговор.

Въпрос на Оли Хилбринг (художник): Кое факсимиле в никакъв случай не бихме чули от Тони Кроос, в случай че той стане ефирен анализатор?

Този тим завоюва несправедливо.

Въпрос на Юсеин Болт: Кои бяха най-бързите ти конкурент и съотборник?

Сред противниците бих показал Килиан Мбапе. Много е мъчно да го спреш поради неговата скорост. А измежду съотборниците ми би било много оспорвано съревнование всред Гарет Бейл, Рафаел Варан и Винисиус.

Въпрос на Лаура Людвиг (олимпийска шампионка по плажен волейбол): Ще се забележим ли на Олмипиадата в Париж?

Изключено. Дори в този момент не знам дали през 2024-та към момента ще играя футбол! Но за мен олимпийските игри нямат такава значимост за футболния свят. За спортистите от други спортове Игрите представлявят максимумът, към който могат да се стремят. Във футбола обаче най-хубавите играят на Мондиал без значение от възрастта им. В олимпийския футболен шампионат има някои ограничавания. Това, което мога да ви уверя, е, че ще виждам Игрите в Париж по малкия екран. И не се съмнявай, ще виждам мачовете по плажен волейбол.

Въпрос на “Фумс ” (сатирично списание): Щеше ли да се откажеш от националния тим, даже и Мондиал 2022 да се беше провел в демократична страна? 

Да, макар че в този момент версията ми е по-добра (смее се - б.р.). Сега съществено: изцяло съм срещу Мондиала да се играе в Катар. Да бъде определена тази страна беше неточност на федерациите. Но ми се коства неприятно да чакаме футболистите да не вземат участие на Световното състезание. Вече планирах да се отдръпва от селекцията през 2018-а и имах много диалози с Йоахим Льов на тази тематика. През 2018-а към този момент знаех, че Евро 2020 щеше да бъде последният ми шампионат.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР