Халфът на Лудогорец - Алекс Сантата, даде интервю пред медиите

...
Халфът на Лудогорец - Алекс Сантата, даде интервю пред медиите
Коментари Харесай

Алекс Сантана се нуждаел от две години, за да се адаптира към българския футбол

Халфът на Лудогорец - Алекс Сантата, даде изявление пред медиите в Бразилия. Бившият състезател на Ботафого се надява, че разградчани отново ще побеждават с купата. Той вкара при успеха с 2:1 над Левски, като съгласно локалния публицист Рафаело Бизарело това е било мач №200 в кариерата на Сантана.

" Имаме опция да спечелим 11-та поредна купа. Справаме се добре в шампионата, само че има още няколко мача преди да вдигнем трофея. Участието в Шампионската лига е фантазията на всеки състезател и аз не върша изключение. Съперници са ни клубове с огромни обичаи в българския футбол, само че в последните години ние преобладаваме ", споделя халфът.

Той разкрива, че акомодацията към България и локалния футбол не е била лесна и му е лишила близо 2 години. Той пристигна в Разград през лятото на 2020-а от Ботафого против близо 800 хиляди евро.

" Това бе огромна смяна за мен - просвета, език, храна. Отначало не беше елементарно, даже и поради часовата разлика, само че в този момент се усещам добре и приспособен. Клубът ми оказа помощ доста, одобри ме и улесни процеса ", прибавя 26-годишният полузащитник.
 Серджио Падт с късмет да стане национал на Нидерландия
Серджио Падт с късмет да стане национал на Нидерландия

Вратарска рецесия в лагера на " лалетата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР