Халал любов (и секс) се казва този филм и в

...
Халал любов (и секс) се казва този филм и в
Коментари Харесай

Кинофестивалът Менар: Любов по правилата

" Халал обич (и секс) " се споделя този филм и в заглавието се загатват част от тематиките, прегледани от Асад Фуладкар с схващане и добродушна подигравка. Симпатичен и занимателен филм, който прелестно ми подсети за старите български комедии, също по този начин вгледани в делничното и по тази причина близки и разбираеми.

е мястото, където се случват трите истории във кино лентата. Този град е странна амалгама от източно и западно, видимо мюсюлмански и спазващ всички правила и суеверия, а в действителност забързан, гръмък и цялостен със независими дами. Противно на общоприетата на Запад визия за покорната и потискана мюсюлманска жена, филми като този демонстрират забавно и занимателно по какъв начин дамите в Ливан в действителност вземат решение всичко вкъщи тъкмо по метода, по който са го правели бабите ни от много време. Майката е категоричен престиж, а съпругите имат толкоз способи да реализират задачите си, че единствено можем да им завиждаме. Ауатеф е омъжена за състоятелен счетоводител, който я обожава, има две прелестни дъщери и прекарва дните си в готвене и злословия със съседките. Единственият проблем в живота й е похотливостта на мъжа й, тъй че тя взема решение да се оправи по най-хубавия метод – като му откри втора жена. Съпругът й въобще не е вдъхновен, само че е склонен даже и на това, единствено мир да има. В същото време в прилежащия апартамент живеят двойка буйни и шумни младоженци, като ревностният Мухтар по всеки мотив крещи на брачната половинка си " Развеждам се! ". Само че в исляма това изречение, повторено три пъти, към този момент става необратимо и в един миг двамата се оказват разведени и без право да се съберат още веднъж. Третата история е за Лубна, която съумява да се разведе с натрапения от фамилията й мъж и незабавно подписва краткотраен брак – в исляма има такава институция – с любовта на живота си. Любимият й Абу Ахмед в фантазиите й е бил идеалният мъж, само че в реалност се оказва женен, нерешителен и изцяло елементарен.

Този филм беше стартът на тази година и ни сътвори чудесно въодушевление за следващия (девети) фестивал, цялостен с киноистории от един свят, за който е все по-важно да научим колкото се може повече. А това е безусловно най-приятният метод да го създадем. Програмата на " Менар " е.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР