Хаким Джефрис беше избран днес за лидер на демократите в

...
Хаким Джефрис беше избран днес за лидер на демократите в
Коментари Харесай

Демократите в Камарата на представителите избраха Хаким Джефрис за свой лидер


Хаким Джефрис беше определен през днешния ден за водач на демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес. По този метод той става първият негър конгресмен, определен на подобен върховен пост в Конгреса, заяви Българска телеграфна агенция.

Избирането му бележи издигането на по-младо потомство водачи на демократите в Камарата на представителите и края на ерата на Нанси Пелоси, която по-рано този месец разгласи, че има намерение да се отдръпна от лидерския пост. През 2007 година тя стана първата жена, определена за ръководител на долната камара на Конгреса.

В момента основните три управителни поста на демократите в Камарата на представителите се заемат от хора, които са на над 80-годишна възраст – Пелоси, която е ръководител на камарата, е на 82 години, водачът на болшинството Стени Хойър е на 83, а парламентарният уредник на болшинството Джеймс Клайбърн е на 82.

Смяната в управлението на демократите се прави в миг, когато следва републиканците да открият надзор върху Камарата на представителите на 3 януари, откакто завоюваха болшинство в нея на междинните избори на 8 ноември, въпреки и не толкоз огромно, колкото чакаха.

Джефрис ще заеме лидерския пост на демократите в Камарата на представителите при започване на 2023 година, откакто Конгресът се събере в новия си състав.

" Издигането на Хаким Джефрис като водач на демократите в камарата е преломен миг в историята на Съединени американски щати ", съобщи преди оповестяването на резултата от гласуването водачът на болшинството на демократите в Сената Чък Шумър.

Републиканците и техният водач в Камарата на представителите Кевин Маккарти, който желае да стане идващият й ръководител, предизвестяват демократите, че са подготвени бързо да се заемат за работа, предприемайки следствия против чиновници от държавното управление на президента Джо Байдън и даже против самия държавен глава и сина му Хънтър. Те също по този начин споделят, че желаят обилни съкращения на бюджетните разноски, а измежду главните им цели е и усилването на сигурността на границата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР