Хакерската групировка, стояща зад атаката срещу американската софтуерна компания SolarWinds,

...
Хакерската групировка, стояща зад атаката срещу американската софтуерна компания SolarWinds,
Коментари Харесай

Хакерите, атакували SolarWinds миналата година, са се насочили към Microsoft

Хакерската формация, стояща зад офанзивата против американската софтуерна компания SolarWinds, разкрита предходната година, в този момент е взела на прицел държавни организации, мозъчни тръстове, консулски служби и неправителствени организации. Новината заяви компанията Microsoft, представена от международните организации.

Microsoft разяснява, че офанзивите са били следени тази седмица и са били осъществени от " Нобелиум " - хакерска формация, произхождаща от Русия. Тя стои съгласно Microsoft зад офанзивата против клиенти на SolarWinds през 2020 година

При новата офанзива на прицел са били взети 3000 имейл акаунта на над 150 организации. Най-много са били атакуваните институции и организации в Съединени американски щати, само че като цяло жертви на офанзивата са били ведомства и организации от минимум 24 страни. Поне една четвърт от взетите на прицел от хакерите организации работят в региона на интернационалното развиване, филантропичните въпроси и отбраната на правата на индивида

Така да вземем за пример " Нобелиум " е подела офанзива тази седмица против американската Агенция за интернационално развиване, съумяла да пробие имейл акаунт, употребен за маркетингови цели от ведомството и оттова е направила фишинг офанзиви против доста други организации.

Хакерската офанзива против " СоларУиндс " през декември предходната година даде достъп на киберпиратите до хиляди компании и държавни офиси, употребяващи продуктите на американската софтуерна компания. Тогава това хакерското нахлуване беше разказано като най-мащабното и най-изкусно осъщественото в света до момента. Русия отхвърля да стои зад офанзивата против " СоларУиндс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР