Хакерска група се похвали, че е успяла да проникне през

...
Хакерска група се похвали, че е успяла да проникне през
Коментари Харесай

Изловиха ли Путин по бели гащи? Хакнати са камерите на Кремъл

Хакерска група се похвали, че е съумяла да проникне през камерите в конферентните зали на Кремъл. „ Анонимните” разгласиха фрагменти в обществените мрежи, които настояват че са от конферентни зали и кабинети на държавното управление. Според самите хакери от камерите в постройката може да се подслушват и диалози на администрацията.

Te акцентират, че няма да стопират със своята акция за изземване на информация от съветския кабинет, чийто секрети желаят да разобличат. "Анонимните " към този момент разрушиха отбраната и получиха достъп до уеб страниците на редица съветски държавни институции, написа английско издание.

Немислимо е по какъв начин толкоз огромна държавна администрация има достъп до конферентните си зали през интернет, разяснява пред НоваНюз специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

„ Тук приказваме за едно голямо незнание и явно някой не си е приключил работата. Корупцията и незнанието са довели до това хакери да съумеят да обхванат в системите. Няма по какъв начин да сме сигурни, че това фактически са залите на Кремъл, само че откакто „ Анонимните” настояват по този начин, това не буди подозрение в противното. Те неведнъж популяризират уличаващи информации”, добави той.

Експертът добави, че евентуално хакерите са имали достъп посредством камерите до залите доста преди да оповестят информацията за това. „ Това е един доста мощен коз. Твърде евентуално е да са предоставяли информация на украинските управляващи предварително”, сподели още Тулев.

По думите му офанзивата на хакерите не се лимитира единствено до съветското държавно управление, само че е ориентирана и към всички западни компании, които към момента не са изтеглили компаниите си от Русия.

JUST IN: Hackers () who operates in behalf of gained access to the Kremlin CCTV system.
They quoted: "We won't stop until we reveal all of your secrets. You won't be able to stop us. "Now we're inside the castle, Kremlin. "
— Anonymous TV
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР