Хакери от САЩ са се опитвали да получат информация за

...
Хакери от САЩ са се опитвали да получат информация за
Коментари Харесай

Хакери на САЩ ловували данни за оръжията на Германия и Франция

Хакери от Съединени американски щати са се опитвали да получат информация за въоръженията на Германия и Франция, оповестява немският вестник Bild. „ От задгранична разследваща работа Разузнавателна служба на ФРГ (германската разследваща служба) е получила информация за хипотетична кражба на данни от компанията EADS Deutschland ”, цитира изданието документ. В разположение на вестника са попаднали документи, съгласно които на 2 ноември 2011 година три часа сред Европейския аерокосмически и защитителен тръст (EADS) и някакви хакери от Съединени американски щати са били открити 5116 логичен канала. Неизвестните са се пробвали да изяснят детайлностите към поръчка на EADS, предопределена за укрепването на границите на Саудитска Арабия.

Изданието отбелязва, че Съединени американски щати са се пробвали да получат от немското разузнаване (БНД) информация за дислоцирането на френски и немски въоръжения още през 2005 година

Според документите, Разузнавателна служба на ФРГ не признава стопански аргументи за сходни дейности. Причината за офанзивата точно в този ден е незнайна.

Също съгласно Bild, специфичните служби на Съединени американски щати са следили контактите на някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер, дълго откакто е напуснал поста си. По данни на вестника, ползата на Съединените щати към Шрьодер се е запазил откакто той е спрял да извършва своите отговорности.

Служители на АНС са се опитвали да се доберат до информация, обвързвана с съветската енергетика. В 2006 година Шрьодер е оглавил комитета на акционерите от плана „ Северен поток “. Най-крупен акционер по този план е „ Газпром “.

Бившият канцлер е бил видян в другарски връзки с президента на Русия Владимир Путин, отбелязва Bild.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР