Хакери, базирани в Китай, са ударили имейл акаунта на американския

...
Хакери, базирани в Китай, са ударили имейл акаунта на американския
Коментари Харесай

Китайски хакери отново удариха Америка

Хакери, основани в Китай, са блъснали имейл акаунта на американския посланик в Китай Никълъс Бърнс. Това е част от скорошна целенасочена акция за събиране на разследваща информация. Това оповестява CNN, като цитира трима свои източници.

Хакерите са получили достъп и до имейл акаунта на Даниел Критенбринк, помощник-държавен секретар за Източна Азия, който неотдавна пътува с държавния секретар Антони Блинкен до Китай, споделиха хората.

CNN е изискал коментар от Държавния департамент.

Това евентуално е следващ ход от хипотетичната китайска офанзива против американски институции, разкрита за първи път миналата седмица. 

Миналата седмица беше обявено, че хакери свързани с Китай са проникнали в имейл сметки на 25 организации, в това число някои държавни организации на Съединени американски щати с задачата да придобият сензитивна информация. 

Държавният департамент и Министерството на търговията на Съединени американски щати обявиха, че са измежду засегнатите организации. Имейл сметките на министъра на търговията Джина Раймондо и чиновници на Държавния департамент също са били хакнати, заяви The Washington Post. Раймондо бе единственият прочут чиновник на равнище кабинет, чийто акаунт е продънен при случая.

Според изказване на Microsoft, дейностите по хаковете са почнали през месец май и са дело на хакерска група, която компанията назовава Storm-0558.

Компанията се свърза с всички целеви или компрометирани организации, с цел да им помогне да проверяват и да реагират.

Китай за следващ път отхвърля да е взимал присъединяване в хакерски интервенции. Китайското посолство в Лондон назова обвиняването " дезинформация " и разгласи държавното управление на Съединени американски щати " най-голямата хакерска империя в света и световен кибер апаш ".

Според специалисти по киберсигурност, китайските групи усъвършенстват своите кибер благоприятни условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР