Хакатон за ученици, преминали обучение по Scratch по общинската програма

...
Хакатон за ученици, преминали обучение по Scratch по общинската програма
Коментари Харесай

Хакатон за ученици, преминали обучение по Scratch, ще се проведе на 9 март в Библиотеката

Хакатон за възпитаници, минали образование по Scratch по общинската стратегия " Coding Kids Burgas ", ще се организира на 9 март от 09.00 до 18.00 часа в Регионалната библиотека " Пейо Яворов ". Участниците би трябвало да са на възраст от 8 до 14 години.
 
До момента над 800 бургаски деца са минали образование по Scratch стратегия Coding Kids на Община Бургас и Епам България. Техни обучители са възпитаници от Професионална гимназия по компютърно програмиране. Този Хакатон ще даде опция за децата, които са минали образование по Scratch, да покажат какви познания и умения са придобили.
 
Отбори от 3 до 4 деца, под менторството на възпитаници от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, ще покажат своите софтуерни умения на интуитивния език по програмиране Scratch. В първото издание на хакатона ще бъдат включени първите 50 регистрирани участника, а тематиката ще бъде оповестена в деня на надпреварата.
 
Хакатонът се провежда от Община Бургас, ЕПАМ България, Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения и Неправителствени организации " Силата на младите ". Партньор на събитието е VIVACOM, които дават спомагателна интернет съгласуваност за надпреварата.
 
Регистрациите се правят онлайн на: https://forms.gle/EoaE3PWUY9pgXTXYA За повече информация можете да пишете на следния имейл: [email protected] или на тел.: 0877 086 622.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР