Хаитянската полиция беше поразена от поредица от координирани насилствени атаки

...
Хаитянската полиция беше поразена от поредица от координирани насилствени атаки
Коментари Харесай

Хаитянската полиция казва, че центърът на град Порт-о-Пренс е „във война“ при последните гангстерски атаки

Хаитянската полиция беше изумена от поредност от координирани насилствени офанзиви от членове на тайфа в цялата столица, при които бяха убити четирима чиновници, сподели представител на националните сили.

Атаките в четвъртък в Порт-о-Пренс бяха ръководени от въоръжени мъже, които откриха огън по цели, в това число интернационалното летище на Хаити, и завзеха контрола над две полицейски ръководства, което накара хората да бягат от общности в боязън, до момента в който учебните заведения и предприятията са затворени.

Говорителят Гари Дерозиерс сподели в изявление за Radio Caraibes: „ Ситуацията през вчерашния ден беше ужасна. Центърът на града беше във война. “

Джими Шеризие, някогашен първокласен служител на реда, прочут като Барбекю, който в този момент управлява федерация на банди, известна като G9 и Family and Allies, пое отговорност за офанзивите.


Той сподели, че задачата е била да бъдат хванати шефът на полицията на Хаити и държавните министри и да се предотврати връщането на министър-председателя Ариел Хенри, който беш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР