Хаити се нуждае от до 5000 международни полицаи, за да

...
Хаити се нуждае от до 5000 международни полицаи, за да
Коментари Харесай

Докато груповото насилие бушува, експертът на ООН казва, че Хаити сега се нуждае от 5000 чуждестранни полицаи

Хаити се нуждае от до 5000 интернационалните служители на реда, с цел да се оправи с „ пагубното “ групово принуждение, което умъртви повече от 1500 души единствено през първите три месеца на тази година, в това число доста деца, съгласно специалист на Организация на обединените нации.

Коментарите на Уилям О'Нийл в четвъртък пристигнаха, когато той показа нов отчет на Службата на Върховния комисар по правата на индивида (OHCHR), призоваващ за „ незабавни и смели дейности “ за справяне с „ катаклизмичната “ обстановка в страната.

Хаити се сблъска с години на политически разтърсвания и принуждение, само че неустойчивостта се усили след убийството на президента Жовенел Моиз през 2021 година Последвалият вакуум на властта ускори въздействието на десетките въоръжени банди, настоящи в страната, в това число мощни групи, които управляват по-голямата част от столицата Порт-о-Пренс.

Размириците се ускориха през февруари, когато тежко въоръжени противници, водени от някогашния служител на реда Джими „ Барбекю “ Шеризие, сплотиха сили и отприщиха талази от офанзиви в опит да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР