Хага. Властите в Европа и САЩ съобщиха, че са поели

...
Хага. Властите в Европа и САЩ съобщиха, че са поели
Коментари Харесай

Властите в Европа и САЩ поеха контрола над популярен хакерски сайт

Хага. Властите в Европа и Съединени американски щати оповестиха, че са поели контрола над РейдФорумс, известен уебсайт, употребен от хакери за пазаруване и продажба на открадната информация, съобщи Ройтерс.

САЩ са повдигнали и обвинявания против създателя и основен админ на уеб страницата, 21-годишния Диего Сантуш Коелю от Португалия. на 31 януари той е бил арестуван във Англия и остава в ареста. Вашингтон се пробва да уреди изгонването му, с цел да дава отговор пред съд в щата Вирджиния, заяви американското министерство на правораздаването.

Ведомството добави, че е получило правосъдно позволение да поеме контрола над трите домейн адреса, на които се е помещавал уеб сайтът РейдФорумс: raidforums.com, Rf.ws и Raid.lol.

Сред продаваната на уеб страницата информация е имало откраднати банкови кодове и номера на сметки, данни за кредитни карти, данни за пароли и номера на обществени осигуровки.

Европол разгласи в настрана изказване за провеждането на интервенцията под кодовото име " Турникет ", като посочи, че тя е извършена със взаимното присъединяване на управляващите на Съединени американски щати, Англия, Германия, Португалия, Румъния и Швеция. Европейската полицейска работа посочи, че с изключение на Коелю са били задържани и двама негови съучастници.

Срещу админа на уеб страницата са предявени шест обвинявания, в това число в скрит план и кражба на идентичност при утежняващи виновността условия. Според изказванията на прокурорите той е бил основен админ на уеб страницата от 1 януари 2015 година до ареста си през тази година.

Превод и редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР