ХАГА, Холандия (AP) — Съдебна битка за това дали войната

...
ХАГА, Холандия (AP) — Съдебна битка за това дали войната
Коментари Харесай

Предстои да започне съдебна битка във висшия съд на ООН по обвинения в израелски геноцид в Газа

ХАГА, Холандия (AP) — Съдебна борба за това дали войната на Израел против Хамас в Газа съставлява геноцид стартира в четвъртък във висшия съд на Организация на обединените нации с предварителни чувания по отношение на апела на Южна Африка към съдиите да наредят неотложно прекъсване на военните дейности на Израел. Израел изрично отхвърля обвиняванията в геноцид.

Случаят, чието разрешаване евентуално ще отнеме години, удря в сърцето на националната еднаквост на Израел като еврейска страна, основана след нацисткия геноцид през Холокоста.

Израел нормално счита трибуналите на Организация на обединените нации и интернационалните трибунали за несправедливи и пристрастни. Но изпраща мощен юридически екип в Международния съд, с цел да отбрани военната си интервенция, почнала след офанзивите на Хамас от 7 октомври.

„ Мисля, че са пристигнали, тъй като желаят да бъдат оневинени и считат, че могат сполучливо да устоят на обвиняването в геноцид “, сподели Джулиет Макинтайър, специалист по интернационално право в Университета на Южна Австралия.

Двудневните предварит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР