ХАГА, Холандия (АП) — Израел в четвъртък призова най-висшият съд

...
ХАГА, Холандия (АП) — Израел в четвъртък призова най-висшият съд
Коментари Харесай

Израел настоява висшият съд на ООН да отхвърли ново искане на Южна Африка относно временни заповеди за Газа

ХАГА, Холандия (АП) — Израел в четвъртък прикани най-висшият съд на Организация на обединените нации да отхвърли незабавно искане на Южна Африка за помислете дали военните интервенции на Израел, ориентирани към град Рафа в южната част на Газа, нарушават краткотрайните заповеди, издадени от съда предишния месец по дело за геноцид.

Южна Африка изиска от Международния съд да реши дали ударите на Израел против Рафа, и желанието му да стартира сухопътна атака против града, където се укриват 1,4 милиона палестинци, нарушава както Конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида, по този начин и предварителните заповеди, издадени от съда предишния месец по дело, обвиняващо Израел в геноцид.

В в тристранно ревю, оповестено в четвъртък от съда, Израел дефинира новото южноафриканско искане като „ доста необичайно и несвоевременно “.

По-нататък се споделя, че настояването е „ доказателство за възобновени и цинични старания на Южна Африка да употребява краткотрайните ограничения като меч, а не като щит, и да манипулира Съда, с цел да отбрани дългогодишния съдружник на Южна Афри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР