Х аити поиска от ООН и САЩ да изпратят военни

...
Х аити поиска от ООН и САЩ да изпратят военни
Коментари Харесай

Хаити поиска от ООН и САЩ да изпратят военни сили

Х аити изиска от Организация на обединените нации и Съединени американски щати да изпратят военни сили за стабилизиране на страната, в частност за запазване на сигурността на основната инфраструктура, след убийството на президента Жовенел Моиз, оповестиха организациите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до настояването към Организация на обединените нации, канцеларията на краткотрайния министър председател на Хаити Клод Жозеф

го е отправило в писмо до Обединените народи, забелязано от Ройтерс, а самият документ е с дата 7 юли. Това е денят, в който Моиз беше убит в дома си.

В писмото се споделя, че задачата на настояването е "да бъдат подкрепени напъните на националната полиция да възвърне още веднъж публичния ред и сигурност на цялата територия (на страната) ".

Jovenel Moïse: Haiti requests foreign troops after president's assassination
— BBC News (UK) (@BBCNews)
За да бъде позволено в Хаити да бъдат ситуирани военни

или полицейски мироопазващи сили на Организация на обединените нации, ще е нужно утвърждението на 15-членния Съвет за сигурност на организацията.

Същевременно Жозеф удостовери пред Асошиейтед прес, че страната му е поискала и от Съединени американски щати да изпратят военни сили, още веднъж за стабилизиране на ситуацията в Хаити и по-специално за отбрана на сериозната инфраструктура след убийството на Моиз, до момента в който страната се занимава с организирането на нови избори.

"Определено се нуждаем от поддръжка и по тази причина се обърнахме към нашите

интернационалните сътрудници за помощ ", сподели той в изявление за АП, само че отхвърли да заяви повече детайлности. "Убедени сме, че нашите сътрудници могат да оказват помощ на националната полиция да се оправи със обстановката. "

Жозеф съобщи, че недоумява по какъв начин е допустимо съперници да се пробват да се възползват от убийството на Моиз, с цел да вземат властта, на директна отпратка към група депутати, които заявиха честност към Жозеф Ламбер, ръководителя на разпуснатия Сенат, и го признаха за краткотраен президент; Жозеф визираше косвено и Ариел Анри, чиято кандидатура за министър председател бе издигната от Моиз единствено ден преди да бъде погубен.

"Не се интересувам от битки за власт ", сподели Жозеф

в късото телефонно изявление, без да загатва поименно Ламбер. "Има единствено един метод да станеш президент на Хаити. С избори. Затова призовавам всички да работим дружно по този начин, че страната да може да има определен президент ".

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Техниката в действителност ужасно напредва. Например преди 20 година, с цел да изтървеш телефон в тоалетната паница, трябваше първо да му прережеш кабела. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМоделът идва с 320 к.с. и 420 Нм, а пакетът R Performance обезпечава режими на шофиране Special и Drift. " В Българската организация по сигурност на храните съвсем всички функционалности, които би трябвало да се извършват от самата организация, са превъзлагали на външни сдружения и то за много пари ", сподели тойХоливудската звезда даде първото си изявление в България след огромния пробивЕвропейският регулаторен орган за медикаментите акцентира, че изгодите от имунизациите надвишават рисковетеСделката е разумна стъпка в уговорката на United Group да дава телекомуникационни услуги от най-ново потомство на хърватските потребителиУдарили са се два тир-аЗаключителната среща от конкуренцията за европейската купа може да бъде проследена и онлайн на PLAY DIEMA XTRAСекциите в чужбина са с 69% повече спрямо изборите през априлЕто какво би трябвало да извършите в изборния денМомичето беше открито мъртво върху скалите в покрайнините на Велико ТърновоБъдете виновни, спазвайте отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност, молят от ЦИК„ Глава на мечка “ е една от дребното рисунки на италианския ренесансов занаятчия, която към момента е частна собственост6+1 обединения с посланичество в идващото Народно събраниеСъздаването на запаса и лекарствените артикули, които ще бъдат включени в него, ще бъдат избрани със заповед на министъра на здравеопазванетоТрима души в Кърджалийско са задържа
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР