Гюнтер Фелингер не крие въодушевлението си от България. Австрийският предприемач

...
Гюнтер Фелингер не крие въодушевлението си от България. Австрийският предприемач
Коментари Харесай

Бизнесмен: България е прекрасна страна, но пътуването от Пловдив до Русе е както преди 30 години

Гюнтер Фелингер не крие въодушевлението си от България. Австрийският бизнесмен постоянно посещава страната. Ангажира се също с помощ за приемането на България в Шенген. Пред " Дойче веле " той показа усещанията си от българите.

" България, която е една чудно красива страна с прелестни хора и супер климат. Направо съм вдъхновен!. В политическо отношение сега в София ръководи същински прозападно държавно управление, което желае да организира същински промени. Възхищавам се от поддръжката на това държавно управление за Украйна "

" Бях единствено два дни, в Русе и в Пловдив, само че това е към този момент четвъртото ми пътешестване до България. Аз съм бизнес-консултант и диря вложители в България в региона на стоманената индустрия и на енергетиката "

" Според Евростат тези райони са измежду най-бедните в Европейски Съюз. И те в действителност за много изостанали. София се развива доста добре през последните 10-15 години, само че тези райони изостават. В Румъния нещата са по-добре, само че България изостава.

" Aвстрия и Германия бяха много сдържани за приемането на България и Румъния в Европейски Съюз, а след това неведнъж блокираха капиталови пакети. Сега най-сетне нещата последователно се трансформират, само че има ужасно доста за наваксване. А нападателната война на Русия против Украйна ясно демонстрира какъв брой значимо е да се разширят инфраструктурата и транспортните връзки по източното течение на Дунав. Виждаме го във връзка със зърнената рецесия, с рецесията към логистиката. Американски специалисти като Бен Ходжис го повтарят към този момент от 10 години, само че ние не предприехме нищо.В България транспортните връзки запад-изток са положителни, само че връзките север-юг в действителност са доста неприятни. Пътуването от Пловдив до Русе е както преди 30 години – това не е ОК. "

" Моето мнение е еднопосочно: всички руски монументи би трябвало да отидат в музея. Да се демонтират и да бъдат конфигурирани в специфични музейни пространства, отдадени на закононарушенията на комунизма в Източна Европа. Под руска окупация две генерации българи бяха лишени от опцията да работят и живеят в благополучие, да пътуват, да водят естествен живот. Всичко това би трябвало ясно да се документира и показа на всички нови генерации. Ще го кажа отново: време е да се надживее руския и сталинисткия роман за тези времена. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР