Гуверньорите на три водещи централни банки предупредиха, че надеждите за

...
Гуверньорите на три водещи централни банки предупредиха, че надеждите за
Коментари Харесай

Водещите централни банкери предупредиха срещу прекомерен оптимизъм, свързан с новините за ваксина

Гуверньорите на три водещи централни банки предизвестиха, че очакванията за скорошно произвеждане на ефикасна ваксина против ковид не са задоволителни, с цел да бъде комплициран завършек на икономическите провокации, основани от пандемията, написа Си Ен Би Си.

 „ Виждаме, че стопанската система продължава да върви по постоянен път на възобновяване, само че главният риск, който следим, е в увеличаващото се разпространяване на болестта в Съединени американски щати “, разяснява по време на виртуална конференция, проведена от Европейската централна банка. „ Докато вируса продължава да се популяризира с това движение, идните месеци може да бъдат доста предизвикателни

Пауъл взе участие в панел дружно с шефа на Английската централна банка Андрю Бейли и ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард. Двамата европейци също насочиха предизвестия против несъразмерния оптимизъм.

Бейли пределни новините, свързани с имунизацията на Pfizer и BioNTech, като „ окуражителни “ и съобщи, че въпреки да се надява те да понижат несигурността, ние все нямаме действително решение на казуса. Лагард разяснява, че към този момент може да се огледа оттатък хоризонта на пандемията, само че акцентира, че тя избира да не прекалява с въодушевението.

Предупрежденията на централните банкери идват на фона на възходящият брой на инфектираните с COVID-19 в Съединени американски щати и Европа.

Следващото съвещание на Фед е планувано за 15 и 16 декември, като се чака тогава централната банка на Съединени американски щати да актуализира програмата си за изкупване на облигации в опит да поддържа американската стопанска система – ход, за който Пауъл загатна по време на последната среща на Фед. Миналата седмица АЦБ разшири програмата си за покупки на държавни и корпоративни облигации със 150 милиарда паунда до 895 милиарда паунда, до момента в който ЕЦБ даде сигнали, че е подготвена да преоцени паричната поддръжка за Еврозоната през идващия месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР