Гурме предложение за специалните моменти - приготвя се лесно, а

...
Гурме предложение за специалните моменти - приготвя се лесно, а
Коментари Харесай

Камембер на фурна с чесън, розмарин и орехи

Гурме предложение за специфичните моменти - подготвя се елементарно, а усетът е просто възвишен

Необходими Продукти

● камембер - 200 - 250 г питка
● орехи - 2 бр. цели ядки
● чесън - 1 скилидка
● розмарин - 2 - 3 щипки
● зехтин - 1 с.л.
● черен пипер - 1 щипка, прясно надробен
● самун - препечени филийки за сервиране

Начин на подготвяне

Всички знаем, че ароматното сирене Камембер отлично си пасва със нещо сладичко и постоянно го подготвяме по този начин. Но тук ще ви предложа нещо по-различно, което преоткрих, една друга композиция, която също разпростира аромата му и го прави неустоимо, без да се постанова да контрастираме със сладко.

Хубавото на такива предястия или мезета е, че се подготвят доста бързо и елементарно, а в това време имат изтънчен тип и са почтени и за по-специални трапези.

Единственото изискване е да го приготвите директно преди сервиране, тъй като би трябвало да се сервира и употребява топло.

Първо, пуснете фурната да загрява до 200 градуса и през това време си подгответе всичко.

Накълцайте орехите и нарежете на тънки филийки скилидката чесън, като премахнете лютата вътрешност, с цел да не се натрапва прекомерно.

Сиренето Камембер има твърда коричка, обвивка - благодарение на изострен нож я отрежете в горната част отваряйки капаче.

В кремообразната нежна сърцевина на сиренето сложете чесънчетата притискайки ги леко с пръсти. Същото сторете и с орехите.

Поръсете с розмарин и зехтин и затворете капачето.

Завийте Камембера в дребен слой хартия за печене и след това в още един - алуминиево фолио. Сложете в подобаваща тавичка и пъхнете във загрятата фурна за 10-12 минути.

Когато извадите от фурната, не отвивайте незабавно, изчакайте най-малко 2-3 минутки, след което отстранете алуминиевото фолио, а хартията за печене единствено разгърнете.

Заедно с хартията може да сложите в уместно надълбоко плато или да пъхнете в дървената кутийка, от която сте го извадили и в която се продава всяко такова сирене.

При този тип изпичане или по-скоро стопляне, коричката на печения Камембер си остава твърда, а вътрешността се разтапя и поема от ароматите на чесъна, розмарина и зехтина.

Чудесно е за мазане върху препечена филийка.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР