Гугъл (Google) е прехвърлил 15.9 милиарда евро на компания фантом

...
Гугъл (Google) е прехвърлил 15.9 милиарда евро на компания фантом
Коментари Харесай

"Гугъл" е спестил 3.7 млрд. долара от данъци през 2016 година чрез фиктивни компании

Гугъл " (Google) е трансферирал 15.9 милиарда евро на компания призрак на Бермудските острови през 2016 година, като си е икономисал по този метод 3.7 милиарда $ налози, сочат наложително внасяните отчетни данни в Холандия, на които се базира " Блумбърг ", представена от Българска телеграфна агенция. Интернет колосът е употребявал две структури, известни като " холандски сандвич " и " двойно ирландско ", с цел да не бъде обложена с налози по-голяма част от интернационалната му облага.

Механизмът включва пренасяне на доходи от едно ирландско поделение в холандска компания без чиновници, а по-късно в бермудска фиктивна компания, благосъстоятелност на друга компания, записана в Ирландия. Сумата, която " Google е трансферирал по този метод през 2016 година, е със 7% по-висока, в сравнение с миналата година, съгласно показани документи на компанията пред холандската комерсиална камара от 22 декември. Документите са налични онлайн от през днешния ден.

" Платили сме всички дължими налози и се съобразяваме с данъчните разпореждания във всяка страна по света, в която работим ", съобщи представител на " Google " в изказване. Технологичният колос е подложен на напън от регулаторните органи и управляващи по света за това, че не заплаща задоволително налози.

Миналата година компанията съумя да избегне заплащането на 1.12 милиарда евро във Франция, откакто съд постанови, че ирландското поделение на компанията, което събира приходите от реклама, продавана във Франция, няма непрекъсната централа в страната. Европейски Съюз търси способи да накара американските софтуерни колоси, доста от които употребяват сходни данъчни техники, да заплащат повече.

Ирландското държавно управление затвори малката врата в закона, позволяваща данъчните хватки известни като " двойно ирландско ", през 2015 година. Компаниите, които ги употребяват обаче имат право на това до края на 2020 година.

Според американски финансови документи световната ефикасна данъчна ставка на " Google " през 2016 година е била 19.3 на 100, като тя е достигната частично с помощта на местенето на огромна част от интернационалната облага на компанията на Бермудите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР