Губернаторът на южната италианска област Кампания настоя сезонните български земеделски

...
Губернаторът на южната италианска област Кампания настоя сезонните български земеделски
Коментари Харесай

Напрежение между българите, местните и полицията в COVID-19 огнището в Южна Италия

Губернаторът на южната италианска област Кампания настоя сезонните български аграрни служащи , които живеят в жилищен комплекс в град Мондрагоне и измежду които има десетки инфектирани с новия ковид (COVID-19), би трябвало да останат затворени в квартирите си в продължение на 15 дни , като не би трябвало да излизат даже за храна, оповестява " Асошиейтед прес ".

Носейки маска, с цел да попречва разпространяването на вируса, губернаторът на Кампания Винченцо Де Лука сподели пред кореспонденти, че Националната работа за гражданска отбрана би трябвало да доставя храна на почти 700 жители на жилищния комплекс в Мондрагоне, крайбрежен град, намиращ се на към 50 километра северозападно от Неапол.
 Италия хвърли армията на юг след безредици поради карантина
Италия хвърли армията на юг след безредици поради карантина

Градче, обитаемо с български служащи, бе оповестено за ново огнище на ковид

Жилищният комплекс би трябвало да бъде подложен в " строга изолираност ", настоя Де Лука. Това значи, че в продължение на 15 дни " никой не може да излиза или да влиза " от/в жилищата, където са регистрирани към 50 инфектирани.

Южната част на Италия беше пощадена от тежката зараза, която опустоши Северна Италия.

Известен с изключително твърдата си позиция във връзка с ограниченията за битка със болестта по време на епидемията от новия ковид в цялата страна, Де Лука се зарече да блокира целия Мондрагоне , чието население е от към 30 000 души, в случай че броят на инфектираните във въпросния жилищен комплекс доближи 100 души.

" Бях ли явен? Свикнал съм да приказвам ясно ", натърти Де Лука пред държавната телевизия RAI.

По-рано през седмицата жилищният комплекс беше подложен под карантина , а на всички негови поданици беше подредено да бъдат тествани за вируса, откакто първите инфектирани бяха регистрирани.

Областта Кампания изиска полицейски подкрепления за налагането на карантината в жилищния комплекс. Де Лука посочи, че вътрешното министерство е разрешило изпращането на контингент от армията.

Обитателите на жилищния комплекс се възпротивиха против това да останат затворени в тези горещи летни дни, като се пробваха да пробият блокадите в символ на митинг, че не ги пускат да отидат на работа . Вчера се стигна до напрежение, като италианци излязоха по улиците и стачкуваха против българите с искане да бъдат изгонени .

Днес пък локалните нападнаха български коли , а наши сънародници са ги замеряли със столове от терасите .

Крайната десница в Италия се опита да извлече изгода от драмата в Мондрагоне. Лидерът на " Лига " Матео Салвини съобщи, че ще посети градчето идната седмица, до момента в който Джорджия Мелони, началник на все по-популярната групировка " Италиански братя ", разкритикува остро Де Лука, който е част от лявоцентристката Демократическа партия, тъй като не съумял да " наложи надзор на мигрантите ".

От началото на епидемията в Кампания са регистрирани към 4 660 инфектирани, от които са умряли 431 души.

В северната част на Италия, в региона на Болоня, още едно огнище провокира безпокойствие у здравните управляващи. Съобщава се, че 64 служащи от куриерския бизнес, множеството от които от една компания, са дали позитивни проби за COVID-19 през последните дни. Досега са тествани 370 души, в това число куриерите и техните фамилии. Почти всички инфектирани са без признаци и единствено двама са приети в болница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР