Губернаторът на Тверска област Игор Руденя взе под личен контрол

...
Губернаторът на Тверска област Игор Руденя взе под личен контрол
Коментари Харесай

Руските власти са открили осем тела на мястото на катастрофата на самолета на Пригожин

Губернаторът на Тверска област Игор Руденя взе под персонален надзор въпроса със самолетната злополука в Бологовския регион на Тверска област, при която, по информация на министерството на изключителните обстановки, са починали 10 души, измежду които се допуска, че е бил и съветският наемнически лидер, заяви пресслужбата на регионалната администрация, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11544
„ На 23 август в региона на село Куженкино, Бологовски окръг, е станала злополука на гражданско въздухоплавателно средство. Ситуацията е взета под надзор от губернатора на Тверска област Игор Руденя ", се показва в известието.

По данни на пресслужбата на терен работят чиновници на правоохранителните органи и на министерството на изключителните обстановки. “Установяват се детайлности за случая, броят на починалите вследствие на злополуката на въздухоплавателното средство се прецизира ", добави пресслужбата.

Куженкино се намира на 16 км от град Бологое и на 170 км от Твер. Местността в посочения регион е най-вече гориста.

Според непотвърдени медийни информации разрушилият се бизнес аероплан е принадлежал на притежателя на частната военна компания (ЧВК) „ Вагнер ", показва Асошиейтед прес.
   
Руският регулаторен орган в региона на гражданската авиация „ Росавиация " сподели, че Пригожин е в листата с пасажерите на разрушилия се аероплан. Засега обаче не е ясно дали Пригожин се е качил на самолета.

Руските незабавни служби са разкрили осем тела на мястото на злополуката.

Пригожин, чиято ЧВК „ Вагнер " се биеше дружно с съветската постоянна войска в Украйна, оглави протест против съветското военно управление в края на юни, напомня АП. Кремъл съобщи, че той ще замине в заточение в Беларус, а бойците му или ще се го последват там, или ще се влеят в редиците на съветската войска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР