Губернаторът на Токио Юрико Койке ще поиска от Международния олимпийски

...
Губернаторът на Токио Юрико Койке ще поиска от Международния олимпийски
Коментари Харесай

Токио ще поиска от МОК да си поделят допълнителните разходи

Губернаторът на Токио Юрико Койке ще изиска от Международния олимпийски комитет (МОК) да си поделят разноските, който пораждат от отлагането на олимпийските игри за 2021 година, оповестява организация Киодо.

Губернаторът съобщи, че домакините в Токио ще призоват МОК да " играе роля " в тази обстановка.
 Отлагането на Олимпийските игри ще усили разноските с 2,7 милиарда $ Койке сподели още, че ще " направена незабавна оценка " на спомагателните разноски, а пред Токио " следва голяма работа ".

" Имаме насъбрани проблеми, само че това е по-добре от анулацията на Олимпиадата ", добави тя.

Властите към този момент обявиха, че отлагането на Игрите евентуално ще коства на Япония към 300 милиарда йени (2,7 милиарда долара).

Професорът по стопанска система на университета в Кансай Кацухиро Миямото обаче заяви в изказване, че страната ще би трябвало да изразходва към 640 милиарда йени за забавянето на най-голямото спортно събитие.

Токио, държавното управление и уредниците от Япония много пъти бяха подложени на критика за " скъпите " Игри.

В същото време, домакините сътвориха работна група, която неотложно стартира да се занимава с отсрочените за идната година олимпийски и параолимпийски игри.

Групата организира първата среща два дни, откакто Международният олимпийски комитет (МОК) разгласи отлагането на Игрите поради пандемията от ковид по целия свят.

" Отсега нататък одобряваме едно невиждано предизвикателство ", сподели ръководителят на организационния комитет Йоширо Мори на към 30-е членове на екипа.

" Ние сме в конкуренция с времето. Има толкоз доста проблеми, които не могат да бъдат решени, до момента в който не се дефинират нови дати за осъществяване на Игрите ", съобщи изпълнителният шеф на организационния комитет Тоширо Муто. Първоначално олимпийските игри трябваше да се състоят от 24 юли до 9 август, а параолимпийските - от 25 август до 6 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР