Губернаторът на Токио Юрико Коике печели втори мандат на поста,

...
Губернаторът на Токио Юрико Коике печели втори мандат на поста,
Коментари Харесай

Успех по време на зараза в Токио

Губернаторът на Токио Юрико Коике печели втори мандат на поста, заяви АПА, като се базира на планирани резултати след края на днешните районни избори в японската столица.

Нейната изборна победа стана факт с помощта на публичната поддръжка за нейните дейности против коронавирусната зараза - макар следеното в последно време увеличение на броя на инфектираните, породило опасения, че разпространяването на ковид още веднъж се форсира.

В победната си тирада Коике даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да защищити жителите на Токио от болестта. "Най-належащата задача са ограниченията против ковид ", сподели тя. "Сега е доста значимо да се подготвим за допустима втора вълна, а по отношение на мен, аз ще продължа със същата увереност да подхващам нужните стъпки ", сподели още губернаторът.

Японската телевизия заяви, че 74 % от интервюираните в извършените от нея изследвания екзит пол са подкрепили Коике, а 63 на 100 са изразили утвърждение за дейностите й във връзка с рецесията с ковид.

Шестдесет и седем годишната Коике е първата жена отпред на Токио. Тя е обсъждана като евентуален претендент за правоприемник на японския министър председател Шиндзо Абе, чийто мандат изтича през септември следващата година. Засега Коике споделя, че нейното внимание е концентрирано върху опазването на живота на 14-милионното население на Токио - мегаполис, чиято стопанска система възлиза на 1 трилион $, отбелязва АП.

В края на предишния месец броят на новите инфектирани в японската столица още веднъж стартира да се усилва. Вчера доказаните случаи доближиха 131 за 24 часа и по този начин за трети следващ ден надвишиха 100. Това беше и най-големият брой нови инфектирани през последните два месеца.

В Токио втори следващ ден записват над 100 новозаразени с ковид

В народен проект също се следи увеличение на случаите през последните седмици. Общият брой на доказаните инфектирани в Япония е към 19 700. 977 от тези хора са умряли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР