Губернаторът на Тексас Грег Абът се противопостави вчера на министерството

...
Губернаторът на Тексас Грег Абът се противопостави вчера на министерството
Коментари Харесай

Губернаторът на Тексас се опълчи на федералното правителство за плаващата бариера срещу мигранти по Рио Гранде

Губернаторът на Тексас Грег Абът се опълчи през вчерашния ден на министерството на правораздаването, което на собствен ред подаде тъжба против неговия щат по отношение на плаващата преграда на река Рио Гранде, предопределена да предотврати прекосяването на мигранти от Мексико, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1193
Миналата седмица министерството заяви на Тексас, че огромните оранжеви шамандури край град Игъл Пас пречат на прекосяването по реката и нямат федерално позволение.



" Тази плаваща преграда съставлява риск за корабоплаването и публичната сигурност по Рио Гранде ", сподели министерството.

В писмо до президента демократ Джо Байдън губернаторът републиканец съобщи през вчерашния ден, че има право да отбрани " суверенните " ползи на Тексас, и упрекна Байдън, че не извършва личните си отговорности във връзка с противозаконната имиграция.

" Ако в действителност цените човешкия живот, би трябвало да започнете да прилагате федералните закони за миграцията ", написа той. " По този метод можете да ми помогнете да не разреша на мигрантите да рискуват живота си във водите на Рио Гранде ", добави той и заключи: " Тексас ще Ви види в съда, господин президент ".

Този месец в реката бяха сложени шамандури, а на брега - бодлива тел. Според известия в пресата някои мигранти са се озовали в капан и се наложило да бъдат спасявани.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР