Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм се очаква да обяви

...
Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм се очаква да обяви
Коментари Харесай

И Дъг Бъргъм конкурент на Тръмп

Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм се чака да разгласи акцията си за номинацията на републиканците за президент през 2024 г, предава " Ройтерс ". в сряда, като в допълнение разшири кръга от претенденти, водени от някогашния президент Доналд Тръмп.

Бъргъм, който е на 66 години , някогашен изпълнителен шеф на софтуерна компания, е малко прочут отвън своя щат. Въпреки това, той стартира своята акция против мощни съперници като Доналд Тръмп и губернатора на Флорида Рон ДеСантис.

Личното му благосъстояние от продажбата на стартъпа му на Microsoft преди две десетилетия може да помогне за финансиране на реклама, ориентирана към повишение на неговата национална популярност.

В авансово оповестено видео в жанр на акция, наречено " Промяна ", губернаторът разказва своята възходяща кариера от момче в провинциална Северна Дакота до създател на софтуерна компания за милиарди долари и губернатор, който понижава бюрокрацията и налозите. Той показва увереността си, че проблемите на Америка могат да бъдат решени с взаимно чуване и почитание, вместо да се основават разделения и спорове.

Въпреки че не загатва други претенденти, Бъргъм се дистанцира и от " културните войни " на ДеСантис.

Събитието за оповестяване на акцията на Бъргъм се организира във Фарго, покрай родния му град Артър, Северна Дакота.

Подобно на доста други републикански губернатори, Бъргъм поддържа  и ограничаващи , в това число ограничавания на грижите за малолетни въз основа на пола, макар че въпросът не е упоменат в видеото.

Въпреки това, за разлика от доста други републикански губернатори, Бъргъм се стреми Северна Дакота да реализира въглероден неутралитет до края на десетилетието, само че акцентира значимостта на подобряването на технологиите за хващане на въглерод, вместо да лимитира потреблението на изкопаеми горива.

Предизборната конкуренция на демократите за президент през ноември 2024 година към този момент закупи спомагателна форма тази седмица, като някогашният  и някогашният вицепрезидент  обявиха своите кандидатури.
 Десантис подготвен да помилва Тръмп, в случай че бъде определен за президент
Десантис подготвен да помилва Тръмп, в случай че бъде определен за президент

Счита, че Байдън е оказвал напън за задържането на репубиканци за 6 януари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР