Губернаторът на руската Самарска област съобщи, че украински дронове са

...
Губернаторът на руската Самарска област съобщи, че украински дронове са
Коментари Харесай

Украински дронове удариха руски петролни рафинерии в Сизран

Губернаторът на съветската Самарска област заяви, че украински дронове са нанесли удари против две петролни рафинерии в района, принадлежащи на държавния петролен колос " Роснефт ", като не са предизвикали жертви, само че едното оборудване е било подпалено, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руският президент Владимир Путин упрекна Украйна в опит да саботира провежданите сега президентски избори, който съвсем сигурно ще бъдат извоювани от настоящия държавен глава, напомня Ройтерс.

В региона на р. Волга е бил запален Сизранския цех за преправка на нефт, само че офанзивата против Новокубишевската рафинерия е била осуетена, съобщи губернаторът Дмитрий Азаров в изказване в Телеграм. Той добави, че служащите и в двата завода са били евакуирани и няма жертви.

Публикувани в интернет фрагменти, чиято меродавност не може да се удостовери, демонстрираха нещо, което изглеждаше като огромен пожар в Сизранската рафинерия. Според записа на мястото работят спешните служби.

През последните седмици Украйна се насочи съществено към съветската петролна инфраструктура, нанасяйки удари по рафинерии в цялата европейска част на Русия. Губернаторът на пограничната Белгородска област, която през последните месеци е обект на съвсем непрекъснати украински офанзиви, съобщи, че петима души, в това число дете, са били ранени при удар с дрон по автомобил, пътуващ покрай украинската граница, напомня Ройтерс.

Руските сили за противовъздушна защита са унищожили два украински дрона в небето над Белгородска област, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР