Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение заради силна

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение заради силна
Коментари Харесай

Обявиха извънредно положение в Калифорния заради опасна буря

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние поради мощна зимна стихия, оповестяват международните медии.

Прокламацията за изключителна обстановка поддържа напъните за оказване на помощ, в това число активизирането на Националната армия на щата за помощ при реагиране при злополучие.

„ Калифорния се активизира, с цел да защищити хората от идващата стихия “, сподели губернаторът Нюсъм в изказване.

„ Това изключително състояние ще разреши на щата да реагира бързо с развиването на бурята и ще поддържа локалните чиновници в продължаващата им реакция “, продължи градоначалникът.

През последните дни в Калифорния имаше мощни дъждове и сняг, като Националната метеорологична работа предвижда капацитет за спомагателни наводнения.

Най-тежките превалявания се чакат от сряда вечерта до четвъртък сутринта в Северна Калифорния, продължавайки до четвъртък вечерта в Южна Калифорния, съгласно прогнозите.

Остатъчните въздействия от наводнения могат да продължат до уикенда.

Кабинетът на губернатора също предизвести жителите да не пътуват по време на пика на бурята в сряда вечерта и четвъртък сутринта.

Жителите също бяха предизвестени да имат задоволително неразваляща се храна и вода за всеки член на семейството си за три дни и да включват фризери и хладилници единствено когато е належащо.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР