Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа в понеделник законопроект, който

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа в понеделник законопроект, който
Коментари Харесай

ДеСантис от Флорида подписва закон, ограничаващ социалните медии за хора под 16

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа в понеделник законопроект, който не разрешава на деца под 14 години от обществените медийни платформи и изисква 14- и 15-годишните да получат родителско единодушие, мярка, която поддръжниците споделят, че ще ги защищити от онлайн опасности за психологичното им здраве.

Мярката изисква обществените медийни платформи да закриват сметки на хора под 14 години и тези на хора под 16 години, които нямат наставнически права единодушие. Тя изисква от тях да употребяват система за инспекция на трета страна, с цел да отсеят малолетните.

Законодателният орган на щата, воден от републиканците, одобри законопроект през февруари, който не разрешава напълно на деца под 16 години от обществените медии. Г-н ДеСантис, републиканец, наложи несъгласие върху законопроекта по-рано този месец, като сподели, че лимитира правата на родителите.

Изменената версия разрешава на родителите да дават единодушие за по-големи деца да вземат участие в обществените медийни платформи. Той ще стане зак...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР