Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо обяви отпадането

...
Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо обяви отпадането
Коментари Харесай

Облекчават Covid мерките в щата Ню Йорк

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо разгласи отпадането на рестрикции свързани с битката против Covid-19. Метрото в Ню Йорк ще възобнови 24-часовата си работа на 17 май. Отпадане на ограничения за справяне с вируса бяха оповестени и в други елементи на страната.

Градът, който бе епицентър на пандемията от Covid-19 в Съединени американски щати, наподобява е в развой на преодоляване на обстановката.

Според Куомо ограничаването в броя на посетителите ще падне за доста от бизнесите на 19 май. Това значи повече хора в магазини, заведения за хранене, кинотеатри и музеи. Условието ще е да се съблюдава обществената отдалеченост препоръчвана от здравните управляващи. Но това изискване ще отпада в случай че всички клиенти потвърдят, че са имунизирани или че са с негативен резултат от тест за Covid-19.

Към момента бизнесите в Ню Йорк одобряват клиенти с ограничавания за потенциала, които варират сред 33 и 75 %.

Готвените промени в разпоредбите ще доведат и до отваряне вратите на театри по Бродуей.

По данни на АП в Съединени американски щати междинният брой на нови случаи с Covid-19 е под 50 000 за първи път от октомври насам. Положителната наклонност е съпровождана от разхлабване на ограниченията в разнообразни точки на страната и от законодателни начинания.



Казината в Лас Вегас работят с 80% потенциал, а обществената отдалеченост там бе понижена на към метър.

Във Флорида губернаторът-републиканец Рон ДеСантис подписа закон, който му дава големи пълномощия за унищожаване на ограничения по места, които бяха наложени по време на пандемията.

Законът влиза в действие през юли, само че ДеСантис сподели, че ще издаде декрет с цел да се пристъпи към по-бързо унищожаване на локални условия за носене на маски.

Здравните управляващи считат, че 1 юли е допустима цел за завръщане към естествения темп в случай че броят на имунизирани в страната продължава да пораства.

В петък от Белия дом оповестиха, че 100 милиона американци, или към 40 % от всички възрастни са изцяло имунизирани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР