Губернаторът на американския щат Луизиана Джон Бел Едуардс призова съгражданите

...
Губернаторът на американския щат Луизиана Джон Бел Едуардс призова съгражданите
Коментари Харесай

Американци влизат в бункерите, чакат най-силния ураган от 1,5 века

Губернаторът на американския щат Луизиана Джон Бел Едуардс прикани съгражданите си да се приготвят за най-силния вихър от средата на 19 век, написа РИА Новости . Той предизвести жителите, че бедствието може да бъде едно от най -тежките в историята на страната.

Едуардс прикани жителите да завършат подготовката за идния вихър преди събота вечер, 28 август, защото времето може да стартира бързо да се утежнява на идната заран. Той също по този начин прикани нощта да чака в бункерите.

Според прогнозите на метеоролозите, ураганът от четвърта, предпоследна степен, който в този момент бушува в Мексиканския залив, ще доближи сушата в 19:00 часа в неделя локално време. В началния стадий скоростта напразно може да надвишава 60 метра в секунда, а равнището на водата в река Мисисипи, съгласно синоптиците, може да се увеличи с три до четири метра.

Точно преди 16 години, през август 2005 година, Луизиана беше ударена от урагана Катрина. Той беше признат за най -разрушителния в най -новата история на Съединени американски щати. Ураганът аргументи разрушаването на язовирите, защитаващи Ню Орлиънс , и огромна част от града беше наводнен. Повече от 1800 души станаха жертви на Катрина, имуществените вреди от урагана бяха оценени на 125 милиарда $.

Президентът Джо Байдън разгласи, че 500 федерални чиновници към този момент са изпратени в Луизиана и Тексас, с цел да оказват помощ.

„ Айда се трансформира в доста рискова стихия и в този момент се е насочила право към Луизиана. Този уикенд е годишнината от урагана Катрина и това би трябвало да ни подсети, че сме длъжни да създадем всичко допустимо да подготвим хората в този регион и да сме подготвени да оказваме помощ “, сподели президентът на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР