Губернаторът на американския щат Калифорния Гавин Нюсъм въведе вчера режим

...
Губернаторът на американския щат Калифорния Гавин Нюсъм въведе вчера режим
Коментари Харесай

Въведоха извънредно положение в част от Калифорния заради пожари

Губернаторът на американския щат Калифорния Гавин Нюсъм вкара през вчерашния ден режим на изключително състояние в пет от общо 58 щатски окръзи поради продължаващите пожари, споделя в известие, оповестено на уеб страницата му.
Извънредно състояние е въведено във Фресно, Мадера и Марипоса в Централна Калифорния, както и в южните окръзи Сан Диего и Сан Бернардино.
На 18 август Нюсъм към този момент разгласи изключително състояние на щатско ниво поради извънредно горещото и изсъхнало време и избухналите пожари в няколко други окръзи.
Тези ограничения разрешават на локалните управляващи да получат достъп до редица спомагателни фондове и да включат повече запаси за очистване на последствията от пожарите.
Извънредното състояние дава опция за привличане на националната армия в избавителни и възстановителни интервенции. Освен това, локалните управляващи могат да закупуват по опростена скица храна за популацията.
Тази нощ над 200 души бяха превозени по въздух на безвредно място, откакто бързо движещ се горски пожар блокира единствения път до язовира Мамут Пул - известен ваканционен обект в националната гора Сиера, съобщи Ройтерс.
20 евакуирани бяха откарани в болница, заяви през вчерашния ден в Туитър шерифството на окръг Мадера.
Пожарът, вилнеещ в региона от петък вечерта, бързо се разрасна и изгори към 45 000 хектара земя. Това стана причина за евакуация и затваряне на пътища в окръг Фресно.
Стихията беше напълно отвън надзор през вчерашния ден следобяд, а 15 000 огнеборци се бореха с към 25 пожара в щата, съгласно департамента за горско стопанство и противопожарна отбрана. През последните 3 седмици в щата са починали 8 души, а 3 300 обекта са унищожени от огъня.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР