Гуантанамо бей стана специален затвор през 2002 г. по времето

...
Гуантанамо бей стана специален затвор през 2002 г. по времето
Коментари Харесай

Помощник на Осама бин Ладен иска да бъде освободен от Гуантанамо,...

Гуантанамо бей стана специфичен затвор през 2002 година по времето на Буш за задържане на политически пандизчии от войната в Афганистан, а по-късно – и от войната в Ирак.

 

Близките на Мохамед Рахин желаят той да бъде пуснат заради влошено здравословно положение. 

.

Медицинските прегледи разкриват потенциално ракови възли в белия му дроб, черния дроб, бъбреците и ребрата, само че на пандизчията не са направени нужните биопсия и ЯМР.

 

Неговият юрист и правозащитни групи настояват, че липсата на здравна помощ нарушава човешките му права.

 

Рахим е предпоследният афганистанец в центъра за задържане край Куба. Той е арестуван в Пакистан през 2007 година Описан като  " корав, умел джихадист "  от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, той е упрекнат, че е оказал помощ на Осама бин Ладен да избяга от залавянето, както и че е работил като него преводач и асистент.

.
„ Като 57-годишен мъж с неприятно здраве, аз съм уверен, че Съединените щати не се опасяват, че ще се върна на полесражение, което към този момент не съществува “, декларира Мохамед Рахим в настояването си за освобождение.

 

И споделя, че има кулинарни фантазии за бъдещето:  „ Какво бих направил, в случай че в последна сметка ме освободят?  Бих преследвал любовта си към готвенето и се надявам да отворя дребен щанд или камион за храна. Тук нямаме доста, само че е прелестно какво може да се реализира с микровълнова печка и пристрастеност към храната ", написа той до комисията по помилването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР